Σελήνη στον Υδροχόο

aquariusΜπορεί κανείς να καταλάβει ένα μωρό με τη Σελήνη στον Υδροχόο από το δροσερό και σπινθηρίζον βλέμμα του.

Βλέπει πέρα απ΄αυτά που ο γονέας νομίζει ότι αντιλαμβάνεται. Αυτή η διεισδυτικότητα του μωρού ωστόσο είναι ανάλαφρη, γι΄αυτό και δεν κάνει το γονέα να νιώθει άβολα. Εκ φύσεως, αυτό το παιδί έχει μια σφοδρή ανάγκη να νιώθει μοναδικό. Αυτό το αίσθημα διαφορετικότητας και μοναδικότητας ορισμένες φορές πάει μακριά, κάνοντάς το να νιώθει (ψυχολογικά) αρκετά ανικανοποίητο. Καθώς μεγαλώνει, αναζητά αυτή τη μοναδικότητα και στα άλλα παιδιά. Αν ενδιαφέρεται για το σχολείο, αυτό δεν οφείλεται τόσο στη μάθηση, όσο περισσότερο στη χαρά που παίρνει συνάπτοντας καινούριες σχέσεις με τους συμμαθητές του. Κοινωνική δικτύωση, ανταλλαγές και εξερεύνηση ιδεών είναι το οξυγόνο για αυτήν τη Σελήνη.
Στο σπίτι του, το παιδί αυτό χρειάζεται έναν ευάερο και ευρύχωρο χώρο. Έχει συνήθως ασυνήθιστα γούστα στα παιχνίδια και αρέσκεται στις σπαζοκεφαλιές. Από πολύ νωρίς στη ζωή του εκδηλώνει συναλληλία και συμμετοχική διάθεση στα παιχνίδια του, για να μην αναφερθούμε στις προτιμήσεις του προς τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Κρίνεται σκόπιμο οι γονείς να καλλιεργήσουν τον επικοινωνιακό μηχανισμό του παιδιού, μιας και έχει πολλά να πει. Στα μάτια του παιδιού αυτή, η μαμά είναι πολύ μοναδική, σεβόμενο την ανεξαρτησία και την ελευθερία της. Αν και αυτό θεωρείται πολύ προοδευτικό, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η Σελήνη “χάνει” πολλές από τις θεμελιώδεις ιδιότητες/ανάγκες της. Υστερεί με άλλα λόγια στη συναισθηματική έκφραση και ανταλλαγή.
Το παιδί αυτό είναι συνήθως αποκομμένο από τον ίδιο το συναισθηματικό του κόσμο και αυτό φαίνεται από την τάση του να εκλογικεύει τα συναισθήματά του. Εδώ είναι σημαντική η συνεισφορά της μητέρας, η οποία οφείλει να τονώσει τα συναισθήματα θέρμης και ζωντάνιας στο βλαστάρι της. Με τους σωστούς χειρισμούς, το παιδί μαθαίνει προοδευτικά τη διαφορά ανάμεσα στη συναισθηματική ψυχρότητα και την υγιή αντικειμενικότητα.

Γιάννης Γιαλαμάς
Συγγραφέας - Ψυχολόγος - Ερευνητής της Αστρολογίας 
 

001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Λέξεις κλειδιά

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;