Σελήνη στους Ιχθείς

piscesΠέρα απ΄οτιδήποτε άλλο, το μωρό με τη Σελήνη στους Ιχθείς χρειάζεται ένα γαλήνιο περιβάλλον γύρω του.

Η ευεπίφορη φύση των Ιχθύων προσθέτει μια συναισθηματική υπερευαισθησία. Μπορεί κανείς να καταλάβει τη Σελήνη αυτή από το υπνωτικό και ονειροπόλο βλέμμα του παιδιού, ορατή αντανάκλαση μιας εξαιρετικά γόνιμης και πλούσιας φαντασίας που εκπέμπεται από τα βάθη του ψυχισμού του. Το γαλήνιο περιβάλλον, σε συνδυασμό με μια χαλαρωτική μουσική είναι το καλύτερο νανούρισμα για το συναισθηματικά εύθραυστο αυτό μωρό. Οι γονείς πρέπει να ξέρουν ότι το βλαστάρι τους λειτουργεί ως σφουγγάρι με πανίσχυρες προσλαμβάνουσες, είναι με άλλα λόγια ένα “ψυχολογικό” δοχείο εισδοχής της περιρρέουσας ατμόσφαιρας στο σπιτικό του. Γι΄αυτό τονίζουμε ότι ένα αρμονικό περιβάλλον είναι κεφαλαιώδες για την υγιή διαμόρφωση του ψυχο-συγκινησιακού υπόβαθρου του παιδιού.

Τα παραμύθια, μεγάλες ιστοριούλες διανθισμένες από πλούσια φαντασία, υπερέχουν έναντι των παιχνιδιών. Το παιδί αυτό είναι εκ φύσεως ντροπαλό και συνεσταλμένο, αλλά μπορεί εξίσου καλά να αυτοσχεδιάσει στη σκηνή. Αρέσκεται να υποδύεται ρόλους, αρέσκεται να αλλάζει ενδυμασίες, όπου η κάθε στολή θα αντανακλά την ευμετάβλητη ψυχολογική του διάθεση. Καλό είναι οι γονείς να ενθαρρύνουν τα καλλιτεχνικά ταλέντα αυτού του παιδιού.

Το παιδί αυτό έχει την τάση να εξιδανικεύει τη μαμά του. Πάνω στο πρόσωπό της βλέπει μια συναισθηματική και πνευματική άγκυρα, με την οποία αναπτύσσει έναν πολύ ισχυρό, εσωτερικό δεσμό. Κρίνεται ωστόσο σκόπιμο, να γνωρίζει η μητέρα -περισσότερο απ΄όσο φαντάζεται- ότι αυτό το παιδί είναι ένας ισχυρός δέκτης, ένας απορροφητήρας των διαθέσεων της μαμάς του. Ως παιδί είναι πολύ πρόθυμο και νιώθει τις ανάγκες των άλλων, επιχειρώντας με κάθε τρόπο να τους βοηθήσει. Έλκεται πολύ από την εικόνα και το χρώμα, γι΄αυτό και χρειάζεται προσοχή η ισχυρή του ροπή προς την τηλεόραση, μιας και έχει την τάση να ταυτίζεται και να προσωποποιεί αυτό που βλέπει. Το παιδί αυτό χρειάζεται καθοδήγηση και να το μάθουν οι γονείς -με πολύ λεπτό τρόπο- να διακρίνει τα συναισθήματά του από τα συναισθήματα των άλλων.
Γιάννης Γιαλαμάς
Συγγραφέας - Ψυχολόγος - Ερευνητής της Αστρολογίας 
 

001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Λέξεις κλειδιά

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;