Σελήνη στον Αιγόκερω

capricornΕάν κάποιο παιδί χρειάζεται σταθερότητα και συνεκτικότητα στη ζωή, αυτό είναι το παιδί με τη Σελήνη στον Αιγόκερω.

Όλες οι ενστικτώδεις παρορμήσεις του φωλιάζουν στη βαθιά ανάγκη για δομή, βάσεις και θεμέλια. Χωρίς αυτά νιώθει αβεβαιότητα και ανασφάλεια. Αν και η οργάνωση μέχρι λεπτομέρειας πρωτοκόλλου δεν είναι υγιής και συνεπώς η πιο ενδεδειγμένη, σίγουρα κάποιος βαθμός ρουτίνας είναι αποδεκτός. Το παιδί αυτό έχει ανάγκη να βλέπει στο πρόσωπο των μεγαλυτέρων κάποιο βαθμό σοβαρότητας, πειθαρχίας και σεβασμού, γι΄αυτό και από αυτές τις ιδιότητες εξαρτάται ο βαθμός εμπιστοσύνης που θα εκδηλώσει απέναντί τους.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν εστιάζεται στην πειθαρχία ή την “εντυπωσιακή” ωριμότητα που μπορεί να εκπέμπει ακόμη και πολύ μικρό ηλικιακά, αλλά στα συναισθήματά του, τα οποία έχει την τάση να τα κρατά υπό τον έλεγχό του, αν όχι να τα καταπνίγει πίσω από συναισθήματα ενοχής. Είναι σημαντικό γι΄αυτό το παιδί να γνωρίζει το καλό και το κακό και είναι στη φύση του η ανάληψη ευθυνών. Πρόβλημα δημιουργείται από τη στιγμή που αυτή η υπευθυνότητα -ιδίως στην πολύ τρυφερή ηλικία- φθάσει στο σημείο να αναχαιτίσει την ίδια την παιδικότητα και την ανεμελιά της. Όσο σοβαρή και ιεραρχική (σεβασμός προς τους μεγαλύτερους) κι αν είναι η συνείδηση αυτού του παιδιού, από νωρίς έχει την τάση να βλέπει το χιούμορ στη ζωή, αναπτύσσοντας ένα οξύ και καυστικό πνεύμα. Ξέρει με άλλα λόγια να σαρκάζει και να αυτοσαρκάζεται.

Ως παιδί χρειάζεται την αποδοχή και καθοδήγηση των μεγαλυτέρων, μιας και έτσι αποκτά ένα αίσθημα αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης. Στο πρόσωπο της μαμάς, αυτό το παιδί βλέπει αυτήν την ιεραρχία, τον έλεγχο και την πειθαρχία που είναι και η ανώτερη αρχή στη ζωή του. Αρέσκεται στη συλλογή αντικειμένων, όπως και η εξόρμηση στην εξοχή.
Γιάννης Γιαλαμάς
Συγγραφέας - Ψυχολόγος - Ερευνητής της Αστρολογίας 
 

001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Λέξεις κλειδιά

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;