Σελήνη στο Ζυγό

libraΜε τη Σελήνη στο Ζυγό, το μωρό αυτό βλέπει τον κόσμο γύρω του μέσα από τα μάτια ενός καλλιτέχνη, μιας και ευαισθητοποιείται από ό,τι όμορφο υπάρχει γύρω του.

Ο ειρηνικός περίγυρος σημαίνει πολλά γι΄αυτό το παιδί, τονώνοντας το αίσθημα της ασφάλειάς του. Πρέπει να τονίσουμε ότι το μωρό αυτό είναι πιο ευαίσθητο απ΄όσο φαντάζονται οι γονείς και ενοχλείται πολύ εύκολα όταν έχει περιστοιχίζεται από ένα δυσαρμονικό περίγυρο. Πάντως, το παιδί με τη Σελήνη στο Ζυγό εκπέμπει μια χαρακτηριστική γλυκύτητα και γοητεία. Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται είναι δηλωτικός της έμφυτης χάρης του. Άλλο ένα χαρακτηριστικό είναι η τονισμένη κοινωνικότητά του: αρέσκεται να περιβάλλεται από ανθρώπους, ακόμη και σε ηλικίες κατά τις οποίες δεν έχει ακόμη μάθει να μιλά. Η ανάγκη του να νιώθει ότι έχει άμεση επαφή με τους ανθρώπους γύρω του είναι θεμελιώδες κίνητρο στη ζωή αυτού του παιδιού.

Παιχνίδια που τονίζουν την καλλιτεχνική έκφραση προσφέρουν ιδιαίτερη χαρά. Επηρεάζεται πολύ από τα χρώματα, γι΄αυτό και κρίνεται σκόπιμο οι γονείς να καλλιεργήσουν αυτήν την πλευρά του παιδιού. Έλκεται επίσης από τη μουσική και την αισθητική ποιότητα του χώρου, εκπλήσσοντας πολλές φορές τους γονείς του από την ικανότητά του να διακοσμεί το χώρο του.

Περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο, η Σελήνη του Ζυγού πρέπει να αναπτύξει ένα ισχυρό αίσθημα αυτοπεποίθησης. Το παιδί αυτό, ενώ έχει την τάση να θαυμάζει τους άλλους για τις ικανότητές τους, τείνει να υποτιμά τις δικές του. Η έλλειψη υποστήριξης και ενθάρρυνσης, αφήνει αυτό το παιδί ψυχολογικά πολύ ευάλωτο. Χρειάζεται την επαφή με τους οικείους του και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν οι γονείς. Θέλει να βλέπει τη μητέρα του ως την καλή διαπραγματεύτρια και ειρηνοποιό. Οι γονείς πρέπει να έχουν πάντα υπόψη τους, ότι το βασικότερο κίνητρο αυτού του παιδιού είναι η συντροφικότητα και η αρμονική συνύπαρξη με τους άλλους, ενώ παράλληλα θα πρέπει να του καλλιεργούν την αυτοπεποίθηση και το αίσθημα της αυτο-επιβολής.

Γιάννης Γιαλαμάς
Συγγραφέας - Ψυχολόγος - Ερευνητής της Αστρολογίας 
 

001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Λέξεις κλειδιά

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;