Σελήνη στην Παρθένο

virgoΝα μια Σελήνη που προσθέτει μια ισχυρή δόση περιέργεια στο μωρό.

Η μητέρα σύντομα παρατηρεί αυτό το χαρακτηριστικό από το αεικίνητο και ιδιαίτερα παρατηρητικό βλέμμα του βλασταριού της. Συνήθως εκδηλώνει από πολύ νωρίς τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του, ιδίως στην καθημερινή του διατροφή: καθετί καινούριο στο πιάτο δε θα το απορρίψει, αλλά θα το περιεργαστεί διεξοδικά. Δέχεται τις αλλαγές και το καινούριο, αλλά χρόνο χρόνο μέχρι να το υιοθετήσει.

Χαρακτηρίζεται από δίψα για μάθηση και αποζητά την επιβεβαίωση από τους γονείς του όταν λέει ή κάνει κάτι σωστό και πετυχημένο. Διεκπεραιώνει τις καθημερινές δουλίτσες με έναν αξιοθαύμαστο τρόπο, αλλά επειδή είναι παιδί χαμηλών τόνων, περνάει απαρατήρητο. Αναπτύσσει μια ξεχωριστή διακριτικότητα και εντοπίσει εύκολα διάφορες ατέλειες, φαινόμενο αρκετά σπάνιο για τόσο μικρή ηλικία. Επειδή θέτει τον πήχη ψηλά, νιώθει συχνά ότι δε μπορεί να συντονιστεί με το γύρω περιβάλλον και χρειάζεται διαβεβαίωση, ενθάρρυνση και τόνωση της αυτοπεποίθησής του από τους γονείς.

Έλκεται από πνευματικά παιχνίδια και κατασκευές, κάτι που αντανακλά την έμφυτη περιέργεια και τη μαθησιακή του δίψα. Στα μάτια του παιδιού αυτού, η μητέρα εισπράττεται ως τακτική, επιμελής και οργανωτική, υιοθετώντας τις ιδιότητες αυτές ως την πρώτη γραμμή άμυνας στην οικοδόμηση της δικής του προσωπικότητας. Στο παιδί αυτό, η οργανωτικότητα αναπτύσσεται προοδευτικά και συμμετέχει στη ρουτίνα της καθημερινότητας, δίνοντας ένα χεράκι βοηθείας στη μητέρα του, κάτι που αντανακλά την ενστικτώδη επιθυμία του να είναι χρήσιμο, παραγωγικό και αποτελεσματικό, πράγμα που πρέπει να επιβραβεύεται από το γονέα με κάθε τρόπο.
Γιάννης Γιαλαμάς
Συγγραφέας - Ψυχολόγος - Ερευνητής της Αστρολογίας 
 

001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Λέξεις κλειδιά

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;