Σελήνη στο Λέοντα

leoΕτοιμάστε τις κάμερες και ανάψτε τα φλας των φωτογραφικών σας μηχανών: Έχετε απέναντί σας ένα μπόμπιρα που θέλει τους προβολείς προκειμένου να αποσπάσει την πολυπόθητη προσοχή που έχει τόσο ανάγκη ο ψυχισμός του.

Αυτός ο μικρούλης ή η μικρούλα μας, ξέρει να τραβάει την προσοχή των άλλων και αν δει ότι δεν πτοούνται οι γύρω του, θα σκαρφιστεί τον κατάλληλο σαματά ή “θέατρο” μέχρις ότου ικανοποιηθεί. Τα παιδιά αυτά είναι γεννημένα για “παράσταση”. Αν μάλιστα στο οικογενειακό τους περιβάλλον υπάρχει καλλιτεχνική φλέβα, μπορούν με μεγάλη άνεση να αποδώσουν στο χορό, το τραγούδι και την υποκριτική τέχνη. Η λέξη “επίκεντρο” είναι η λέξη κλειδί αυτής της σεληνιακής θέσης η οποία όταν καλλιεργηθεί σωστά, τονώνει την αυτοπεποίθηση του παιδιού, βοηθώντας το να αποκτήσει ηγετικές ικανότητες.

Μέσα στην καρδιά του παιδιού με τη Σελήνη στο Λέοντα υπάρχει η εικόνα της μητέρας βασίλισσας. Μπορεί βεβαίως η μητέρα να είναι σκλάβα στη δουλειά, αλλά αυτό δεν πτοεί το παιδί καθόλου. Έχει την ανάγκη να νιώθει υπερήφανο για τη μητέρα του και δε χάνει την ευκαιρία να μιλά γι΄αυτήν ως την πιο “ξεχωριστή” μητέρα του κόσμου. Το παιδί αυτό έχει μια τάση προς την τεμπελιά, πράγμα που μπορεί να ενοχλεί τους γονείς, ιδίως μάλιστα όταν πλήττεται από το σύμπλεγμα του “μικρού πρίγκιπα” ή της “μικρής πριγκίπισσας”. Εδώ παίζει σημαντικό ρόλο η διαπαιδαγώγηση: το παιδί πρέπει από νωρίς να μάθει ότι “τα αγαθά κόποις κτώνται” και όχι “δικαιούμαι και απαιτώ τα πάντα, επειδή είμαι σπουδαίος/α”. Το φωτεινό και ηλιόλουστο δωμάτιο, γεμάτο από επιτραπέζια παιχνίδια, βγάζει το πλούσιο δημιουργικό ταλέντο αυτού του παιδιού.

Γιάννης Γιαλαμάς
Συγγραφέας - Ψυχολόγος - Ερευνητής της Αστρολογίας 
 

001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Λέξεις κλειδιά

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;