Σελήνη στον Καρκίνο

cancerΤα αιτήματα της Σελήνης συμπίπτουν πλήρως με τα αιτήματα του Καρκίνου, γι΄αυτό και από παράδοση η Σελήνη θεωρείται “κυβερνήτρια” αυτού του ζωδίου.

Πρόκειται με άλλα λόγια για την πιο “κλασική” Σελήνη: η εικόνα της μητρικής αγκαλιάς την οποία δε μπορεί να αποχωριστεί. Ο συναισθηματικός και ψυχικός ομφάλιος λώρος με τη μητέρα θεωρείται ο ισχυρότερος ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα ζώδια της Σελήνης (την ακολουθεί εκείνη του Ταύρου). Το ένστικτο της προστασίας είναι πολύ ανεπτυγμένο, φθάνοντας στο σημείο να προστατεύει το παιδί την ίδια τη μητέρα του. Δένεται συναισθηματικά με τα αντικείμενα που έχει γύρω του, τα οποία δε μπορεί να απαρνηθεί. Όσο μεγαλώνει, αρέσκεται να συμμετέχει στα του σπιτιού και της οικογένειας. Η αγάπη προς τα κατοικίδια είναι επίσης έκδηλη μ΄αυτήν τη θέση.

Από το ψυχισμό του παιδιού εκπέμπεται η εικόνα μιας προστατευτικής και τρυφερής μητέρας, αλλά όσο μεγαλώνει αυτή η προστασία μπορεί να εισπράττεται και να μεταφράζεται ως συναισθηματική πνιγμονή. Ως μωρό, αναπτύσσει σχετικά σύντομα μια συναισθηματική ασπίδα, προκειμένου να προστατευτεί από τις ισχυρότατες μητρικές και οικογενειακές προσλαμβάνουσες. Το μωρό αυτό είναι εκ φύσεως διαισθητικό και καλό θα ήταν οι γονείς του να του εμφυσήσουν την εμπιστοσύνη σ΄αυτήν την ικανότητα. Ένα ζεστό περιβάλλον, περιστοιχισμένο από αναμνηστικά, φωτογραφίες κ.ο.κ. κάνει το μωρό αυτό να νιώθει ιδιαίτερα ασφαλές. Αυτή η Σελήνη έχει το χαρακτηριστικό να “κληρονομεί” ιδιότητες και ταλέντα της μητέρας. Εκεί που χρειάζεται λεπτό χειρισμό είναι η τάση του μωρού αυτού για προσκόλληση σε πρόσωπα και αντικείμενα, πράγμα που σημαίνει ότι το μάθημα αυτής της θέσης είναι η σταδιακή αποδέσμευση από πράγματα που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην περαιτέρω εξέλιξη και διαμόρφωση της προσωπικότητάς του.

Γιάννης Γιαλαμάς
Συγγραφέας - Ψυχολόγος - Ερευνητής της Αστρολογίας 
 

001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Λέξεις κλειδιά

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;