Σελήνη στους Διδύμους

geminiΤο αδιάκριτο και γεμάτο περιέργεια βλέμμα του μωρού με τη Σελήνη στους Διδύμους δείχνει ότι το μικρό του μυαλουδάκι βρίσκεται σε διαρκή διέγερση.

Εναλλαγές εικόνων και παραστάσεων είναι στην ημερήσια διάταξη, αφού όσο πιο πλούσια είναι η ροή τους, τόσο πιο χαρούμενο και ευτυχισμένο είναι το μωρό αυτό. Κινούμενα αντικείμενα γύρω από το κρεβατάκι του, τού δίνουν μεγάλη χαρά. Αλλάζει γρήγορα διαθέσεις, συχνά απροειδοποίητα και χωρίς κάποιον φανερό λόγο. Με άλλα λόγια, κάτι που το ευχαριστεί σήμερα, μπορεί αύριο να το δυσαρεστεί. Συνήθως αναπτύσσει την άρθρωση του λόγου πολύ γρήγορα στη ζωή του, ακόμη κι αν αυτή η “γλώσσα” περιορίζεται μεταξύ του μωρού και της μητέρας. Πρόκειται για ένα νοήμον και πνευματώδες παιδί, όπου μια ισχυρή σχέση επικοινωνίας με τη μητέρα του είναι σημαντική για τη συναισθηματική και ψυχική του ασφάλεια.

Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με ένα εξερευνητικό μωρό, το οποίο αναζητά την ποικιλία, γι΄αυτό και πλήττει πολύ εύκολα και η έλλειψη συγκέντρωσης είναι μια ορατή εκδήλωση της πλήξης του. Η κίνηση και η χρήση των χεριών ξεχωρίζει συνήθως στα μωρά με τη Σελήνη στους Διδύμους. Αρέσκεται να κατασκευάζει σενάρια, να φλυαρεί και να βομβαρδίζει τη μητέρα του με ερωτήσεις.

Ο φωτεινός, ευρύχωρος και ευάερος χώρος είναι πολύ σημαντικός γι΄αυτό το μωρό. Η μητέρα με ένα τέτοιο μωρό πρέπει να γνωρίζει ότι η ανταλλαγή νοητικής ενέργειας μαζί του είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τη ψυχο-διανοητική του ανάπτυξη. Αυτή η ισχυρή μαθησιακή διάθεση που εκπέμπει το μωρό αυτό, κάνει πολλές μητέρες να επαναφέρουν στη μνήμη τους τη δική τους παιδική και μαθησιακή ηλικία.

Γιάννης Γιαλαμάς
Συγγραφέας - Ψυχολόγος - Ερευνητής της Αστρολογίας 
 

001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Λέξεις κλειδιά

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;