Σελήνη στον Κριό

ariesΠαρότι η βρεφική ηλικία είναι σχεδόν απόλυτα εξαρτημένη από τη μητρική στήριξη, φροντίδα και αγκαλιά, το μωρό με τη Σελήνη του στον ατίθασο, μαχητικό και ζωηρό Κριό, δείχνει από την αρχή της ζωής τη διάθεσή του για ανεξαρτησία.

Ο γονέας παρατηρεί νωρίς την έμφυτη ζωηράδα, την ανυπομονησία και τη φυσική δραστηριότητα του βλασταριού του, για να μην αναφερθούμε ακόμη και στην επιθετική συμπεριφορά όταν δεν καλύπτονται άμεσα οι ανάγκες του. Όταν χρειάζεται την αγκαλιά, ζητά άμεσα την ικανοποίηση αυτή και την ανταποδίδει άμεσα και με θέρμη στη μητέρα. Με την παραμικρή ωστόσο πίεση μπορεί να βγάλει θυμό, ο οποίος εκδηλώνεται με μια τάση να σπρώχνει. Το μωρό με Σελήνη στον Κριό είναι υπερδραστήριο και χαρακτηριστικό πειραχτήρι. Ενίοτε, η θερμόαιμη φύση του εκφράζεται με εκρήξεις, όχι μόνο απέναντι στη μητέρα, αλλά και σε άτομα του ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντος. Είναι πολύ σημαντικό, να δοθεί σ΄ένα τέτοιο μωρό η δυνατότητα διοχέτευσης της αυξημένης ενεργητικότητάς του ασκήσεις και παιχνίδια που θα του προσφέρουν απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Τα πιο αρνητικά συναισθήματα εκδηλώνονται όταν το μωρό νιώθει πλήξη.

Έλκεται από τα ζωηρά (ζεστά) χρώματα και τη φωτεινότητα στο δωμάτιό του. Συμπεριφέρεται αρκετά αυτόνομα, ακόμη και σ΄αυτήν την τόσο τρυφερή και ευάλωτη ηλικία. Μέσα στη ψυχή του κουβαλά το πρότυπο μιας ισχυρής, δυναμικής και ηγετικής μητέρας. Στην πρώτη φάση της μαθησιακής του ηλικίας, το παιδί με τη Σελήνη στον Κριό καλείται να μάθει ότι για κάθε πράξη υπάρχει ένα αποτέλεσμα, μια συνέπεια. Ο γονιός μπορεί να το στηρίξει σ΄αυτήν τη διαδικασία, χωρίς να του στερεί την ελευθερία των κινήσεών του.

Γιάννης Γιαλαμάς
Συγγραφέας - Ψυχολόγος - Ερευνητής της Αστρολογίας
 

001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Λέξεις κλειδιά

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;