Ο ψυχισμός του νεογέννητου και η σελήνη στα 12 ζώδια

Όπως έχουμε ήδη τονίσει, ο ρόλος της Σελήνης είναι κεφαλαιώδης στην ψυχο-διανοητική ανάπτυξη του νεογέννητου.

Στην πραγματικότητα ξεπερνά σε ισχύ το ρόλο του Ηλίου, η ζωδιακή θέση του οποίου -ως γνωστόν- καθορίζει αυτό που λέμε “το ζώδιό μας”. Με άλλα λόγια, όταν λέμε “τι ζώδιο είσαι” εννοούμε αστρολογικά, “σε τι ζώδιο βρίσκεται ο Ήλιος σου” ή “τι Ήλιο έχεις”. Το ότι εγώ είμαι Ταύρος σημαίνει ότι όταν γεννήθηκα, ο Ήλιος βρισκόταν στον Ταύρο, από τον οποίο διέρχεται (σταθερά) μεταξύ 21 Απριλίου και 20 Μαΐου κάθε χρόνο.

Η Σελήνη όμως μπορεί να βρίσκεται σε οποιοδήποτε ζώδιο, ανεξάρτητα από το (ηλιακό μας) ζώδιο. Ένα νεογέννητο κριαράκι μπορεί να έχει τη Σελήνη του οπουδήποτε, από τον Κριό μέχρι τους Ιχθείς. Η Σελήνη είναι το ταχύτερο σώμα. Καλύπτει έναν κύκλο (μια περιστροφή γύρω από τη Γη) σε 28 ημέρες, που σημαίνει ότι μέσα σ΄αυτό το χρονικό διάστημα “βλέπει” όλα τα ζώδια. Εφόσον λοιπόν έχουμε 12 ζώδια, διαιρούμε τις 28 μέρες του κύκλου της δια του 12 και προκύπτει ένα διάστημα 2,3 ημερών (ή 2 ημέρες και 8 ώρες), ο χρόνος παραμονής της σ΄ένα ζώδιο.

Εδώ, μπορείτε να βρείτε τη ζωδιακή θέση της Σελήνης, συμπληρώνοντας τα στοιχεία γέννησης (ημερομηνία, μήνας, χρονολογία, ώρα και τόπος/πόλη) του μωρού σας.

Βασικά, η Σελήνη στο χάρτη του νεογέννητου περιγράφει τις ενστικτώδεις ανάγκες του, τον τρόπο με τον οποίο αποζητά τη φροντίδα και απεικονίζει την περιοχή στη ψυχή του παιδιού όπου αποθηκεύονται οι μνήμες του. Κάλυψη αναγκών, μητρική προστασία και ασφάλεια είναι οι λέξεις-κλειδιά της Σελήνης. Εξυπακούεται, ότι στα πρώτα χρόνια ζωής (συνήθως αναφερόμαστε στην πρώτη επταετία ζωής) το μωρό ταυτίζεται περισσότερο με τη μητέρα. Η πατρική επιρροή έρχεται σταδιακά και ενισχύεται από το έβδομο έτος της ηλικίας του και μετά. Σημασία έχει ωστόσο ότι η θεμελιώδης διαμόρφωση του ψυχο-διανοητικού υπόβαθρου του παιδιού πραγματοποιείται στα πρώτα χρόνια ζωής, γι΄αυτό και η σχέση μωρού-μητέρας είναι πολύ ισχυρή.

Στα 12 ζώδια, η Σελήνη περιγράφει 12 διαφορετικούς τρόπους πρόσληψης της μητρικής στοργής και των βασικών αναγκών του νεογέννητου. Γνωρίζοντας τη θέση της Σελήνης, μπορούμε να προϊδεάσουμε το γονέα (κυρίως τη μητέρα) για τον τρόπο με τον οποίο “προσλαμβάνει” το μητρικό πρότυπο το νεογέννητο. Κάτι που αξίζει να αναφερθεί είναι το γεγονός ότι πολύ συχνά (στατιστικά σημαντικό) η ζωδιακή θέση της Σελήνης του μωρού συμπίπτει με το ζώδιο ή τον ωροσκόπο της μητέρας. Π.χ. Εάν ένα μωρό έχει τη Σελήνη στον Λέοντα, πολλές φορές η μητέρα είναι Λέων ή έχει τον ωροσκόπο της στο Λέοντα. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις, γιατί παρεμβαίνουν πολλοί άλλοι αστρολογικοί παράγοντες στη διαδικασία αυτή, αλλά αυτό είναι εκτός σκοπιάς του παρόντος. Ήλθε λοιπόν η ώρα να δούμε τα βασικά χαρακτηριστικά της Σελήνης στα 12 ζώδια. Δείτε τα άρθρα που ακολουθούν καμάθετε τον ρόλο της σελήνης στον ψυχισμό του νεογέννητού σας.

Γιάννης Γιαλαμάς
Συγγραφέας - Ψυχολόγος - Ερευνητής της Αστρολογίας
 
 

001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Λέξεις κλειδιά

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;