Σουπλά που σου ανοίγουν την όρεξη!

soupla

Μπορείς να φτιάξεις σουπλά για όλη την οικογένεια! Βάλε στο κάθε μέλος τα φαγητά που του αρέσουν!

Υλικά

  • Διάφορα λαχανικά και τρόφιμα (Μερικά ενδιαφέροντα σχήματα μας δίνουν: το μπρόκολο κομμένο στα δύο, κάποια ζυμαρικά όπως ρόδες, μισό μήλο ή πορτοκάλι, μισή πιπεριά)
  • Χρώμα ειδικό για ύφασμα
  • Ψαλίδι με δόντια
  • Ύφασμα από καραβόπανο
  • Ένα πινέλο

Εκτέλεση

Κόψε τα τρόφιμα στη μέση και βάλε σε ένα δοχείο (παλιό βαθύ πιάτο που να μη χρειάζεσαι) τις μπογιές (κάθε μία σε διαφορετικό πιάτο). Βούτα τα τρόφιμα στη μπογιά και πίεσέ τα σε ένα χαρτί πρώτα, για να δεις αν σου αρέσει το αποτέλεσμα.
Με τη βοήθεια ενός ενήλικα κόψε το ύφασμα από καραβόπανο σε ορθογώνιο σχήμα, ιδανικά 30 Χ 25 εκατοστά. Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το ψαλίδι με τα δόντια για να έχεις ωραίο τελείωμα στις άκρες.
Βούτα τώρα το κάθε ένα τρόφιμο που σου άρεσε στη μπογιά ή βάψτο με το πινέλο. Πίεσέ το μετά πάνω στο ύφασμα για να κάνεις τα σχέδια. Να προσέχεις να αφήνεις να στεγνώσει πρώτα το ένα σχέδιο πάνω στο ύφασμα πριν βάλεις και δεύτερη στάμπα από πάνω.

Διάλεξε εσύ τα χρώματα και τα σχήματα που σου αρέσουν!

Συμβουλή:

  • Κάποιες μπογιές για υφάσματα χρειάζονται σιδέρωμα αφού στεγνώσουν για να σταθεροποιηθούν τα χρώματα και να μη φύγουν με το πλύσιμο. Ζήτα τη βοήθεια ενός μεγαλύτερου γι' αυτό.
  • Να σκουπίζεις καλά με ένα κουζινόχαρτο τα φρούτα ή λαχανικά πριν τα βάψεις. Έτσι η μπογιά θα κολλάει καλύτερα και θα έχεις πιο πετυχημένες στάμπες!

Περισσότερες Κατασκευές  
 

001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Λέξεις κλειδιά

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;