Πασχαλινή διασκέδαση!

Οι διακοπές του Πάσχα, είναι απόλαυση για τα παιδιά. Απασχολήστε τα δημιουργικά μιας και θα βρίσκονται όλη την ημέρα στο σπίτι. Οι μέρες προσφέρονται για μια ουσιαστική ανάπτυξη επικοινωνίας μαζί τους. Μην ξεχνάτε, πόσο σημαντικό είναι για κείνα να έχετε κοινές δραστηριότητες και συγχρόνως να τα διδάξετε για το νόημα των ημερών. Σας προτείνουμε τέσσερις δραστηριότητες που καλύπτουν όλες τις ηλικίες.

  • Μαγειρέψτε μαζί τους

easter_cookies1Βάλτε τα στην κουζίνα και ξεναγήστε τα στο μαγικό μικρόκοσμο της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Αφήστε τα να αναπτύξουν τη φαντασία τους στα πασχαλινά κουλουράκια που σας προτείνουμε και δώστε τους φόρμες, κουπ πατ και γλάσο για να στολίσουν τις δημιουργίες τους.

  • Φτιάξτε κατασκευές και λαγουδάκια
Μια ξεσηκωτική κατασκευή από ανακυκλωμένα υλικά για μια χαρούμενη και δημιουργική Πασχαλιά, από τις δασκάλες προνηπίων στο Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο, Μαρία Καμπέρη & Κατερίνα Βαβαλά.
  • Ζωγραφίστε μαζί τους

Μεγεθύνετε και κόψτε τα πατρόν που σας δίνουμε και αφήστε τα να βάλουν χρώματα στις πασχαλινές εικόνες ή βοηθήστε τα να κόψουν κομμάτια από κόλλες γλασσέ και να κάνουν κολάζ. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αντιγράψετε με καρμπόν τα διάφορα κομμάτια της εικόνας που επιλέξατε πάνω στις κόλλες γλασσέ. Θα ξετρελαθούν και εσείς θα διασκεδάσετε αφάνταστα.

  • Ζωγραφίστε και στολίστε τα Πασχαλινά αυγά μαζί τους

lb09-354Αγοράστε ειδικούς μαρκαδόρους (τονίζουμε πως οι μαρκαδόροι πρέπει να είναι ειδικοί, συμβουλευτείτε κάποιο κατάστημα με είδη κατασκευών), κόλες για παιδιά, πούλιες, κορδέλες, φτερά και κουμπιά για τη διακόσμηση των αυγών και δώστε τους την ευκαιρία να εκφραστούν. Παραχωρήστε τους ένα χώρο στο τραπέζι της κουζίνας, φορέστε τους μία ποδιά και δώστε τους τα δικά τους αυγά για να τα ζωγραφίσουν και να τα στολίσουν όπως θέλουν. Μπορεί να μεγαλώνετε ένα μικρό Πικάσο!

  • Δωρίστε τους βιβλία και αφήστε τους να ταξιδέψουν στην μαγεία της φαντασίας.

Σας προτείνουμε μερικά βιβλία για όλες τις ηλικίες που θα διασκεδάσουν τα παιδιά σας και θα τους μεταδώσουν γνώσεις αλλά και άρωμα Πασχαλιάς.

Περισσότερες Κατασκευές
 

001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Λέξεις κλειδιά

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;