lc-2019293

 

Ένα επιδόρπιο που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά
2 φλιτζάνια digestive ή πτι-μπερ θρυψαλιασμένα
1/2 φλ. βούτυρο λιωμένο
1/4 φλ. βούτυρο
4-5 μέτριες μπανάνες κομένες σε φέτες
1/2 παγωτό φράουλα (μαλακό)
1 φλ. καρύδια (τριμένα)
1 φλ. τριμένη σοκολάτα
1 φλ. ζάχαρη άχνη
1 φλ. γάλα εβαπορέ
1 κ.γ. σκόνη βανίλιας

Οδηγίες
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα τριμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο.
Χωρίζουμε 1/4 φλ. από το μείγμα και στη συνέχεια πιέζουμε το υπόλοιπο στο κάτω μέρος ενός μικρού στρογγυλού ταψιού.
Από πάνω στρώνουμε τις μπανάνες και απλώνουμε το παγωτό με μια σπάτουλα.
Ρίχνουμε τα καρύδια από πάνω και καλύπτουμε με διαφανή πλαστική μεμβράνη.
Βάζουμε στην κατάψυγη για περίπου 1 ώρα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώνουμε τη σοκολάτα και το υπόλοιπο βούτυρο (1/4 φλ.).
Ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευτούν καλά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα εβαπορέ.
Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά και να ομογενοποιηθεί το μείγμα για περίπου 8 λεπτά.
Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τη βανίλια.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το παγωτό και παγώνουμε ξανά για ακόμη 45 λεπτά.
Ρίχνουμε τα «ψίχουλα» που κρατήσαμε στην άκρη από πάνω και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για ακόμη 3 ώρες. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε τον κόπο μας...

Ανά μερίδα 398 θερμίδες


 

001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Λέξεις κλειδιά

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;