2119-krokos-keftes1

Κεφτεδάκια έτοιμα να μπουν σε ταπεράκι και να ’ρθουν μαζί σας ακόμη και στην παραλία όπως κάναν κι οι δικές μας μαμάδες όταν ήμασταν παιδιά. Τα συνοδεύουμε με πατατάκια (ε, πού και πού μια παρασπονδία δεν βγάπτει!), μουσταρδούλα και φρέσκο ψωμάκι. Μην ξεχνάτε μόνο πως δεν κολυμπάμε ποτέ με άδειο στομάχι!

Η συνταγή είναι της Ευδοκίας Πατσιλινάκου και τη δανειστήκαμε από το αδερφάκι μας, το www.lovecooking.gr

Συστατικά συνταγής

  • 1kg κιμάς μοσχαρίσιος, περασμένος μία φορά από τη μηχανή του κιμά
  • 3 μέτρια τριμμένα κρεμμύδια
  • 2 αυγά
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 νεροπότηρο τριμμένη φρυγανιά
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κρασί κόκκινο ξηρό
  • 1 κουταλιά της σούπας ρουμελιώτικη ρίγανη, τριμμένη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (γλυκό)
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι από Βιολογικό αφέψημα με κρόκο Κοζάνης και καρυκεύματα (άσπρη - μπορντό συσκευασία στα σ/μ και οργανικά καταστήματα): Σχίζουμε προσεκτικά το φακελάκι, προσθέτουμε το περιεχόμενό του μαζί με τα υπόλοιπα υλικά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • αλεύρι για τα κεφτεδάκια αν γίνουν τηγανιτά
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι
Οδηγίες συνταγής

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε.
Πλάθουμε σε σφαιρικά κεφτεδάκια.
Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, στους 180o C, για 45 λεπτά ή αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
 

001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Λέξεις κλειδιά

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;