Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα

LB-1

Κλασσικό Χριστουγεννιάτικο γλυκό που δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σας!

Υλικά


2 φλυτζάνια του τσαγιού βούτυρο
2 φλυτζάνια του τσαγιού κάστανη ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι
3 φλυτζάνια του τσαγιού σταφίδες ξανθές
3 φλυτζάνια του τσαγιού σταφίδες μαύρες
5 αυγά
4-5 κουταλιές της σούπας μέλι
1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένα γαρύφαλα και μοσχοκάρυδο
400γρ τριμμένη ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
3 κουταλιές της σούπας γάλα
ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

Οδηγίες

Πλένετε και στεγνώνετε τις σταφίδες και τις βάζετε σε ένα μπολ με κονιάκ. Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε σιγά σιγά τη ζάχαρη κατόπιν ένα ένα τα αυγά. Έπειτα ρίχνετε το μέλι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά. Τα προσθέτετε στο μείγμα βουτύρου-αυγών μαζί με την ψίχα του ψωμιού, τις σταφίδες, το κονιάκ και το γάλα.
Ανακατεύετε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και αλείφετε με βούτυρο 2 φόρμες για πουτίγκα.
Μοιράζετε το μείγμα στις 2 φόρμες και τις σκεπάζετε με λαδόκολλα βουτυρωμένη και από πάνω με αλουμινόχαρτο, το οποίο δένετε καλά με σπάγκο για να μην μετακινηθεί.

Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μια στρογγυλή σχάρα, τοποθετείτε επάνω τις φόρμες και ρίχνετε στην κατσαρόλα ζεστό νερό, που θα πρέπει να φτάνει μέχρι το μισό ύψος από τις φόρμες.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τις πουτίγκες να ψηθούν επί 6 ώρες, προσθέτοντας ζεστό νερό μόλις αυτό εξατμίζεται.
Τις διατηρείτε σε ζεστό μέρος για 20 μέρες.
Για να τις σερβίρετε στις γιορτές τις ζεσταίνετε στον ατμό 11/2-2 ώρες και τις γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη.

Δείτε την συνταγή εδώ

 

001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Λέξεις κλειδιά

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;