Βασιλόπιτα με άρομα πορτοκαλιού

LB-3

Μια πεντανόστιμη παραλλαγή της κλασσικής μας βασιλόπιτας με άρωμα πορτοκαλιού!

Συστατικά συνταγής


340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
230 γρ. βούτυρο
400 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
1 φλιτζάνι ξυνόγαλο (αριάνι)
½ κουταλάκι του γλυκού μπεικιν πάουντερ
ξύσμα απο 3 πορτοκάλια
3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το σιρόπι
75 γρ. ζάχαρη
65 ml χυμό πορτοκαλιού

Οδηγίες συνταγής


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
Βουτυρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22 εκατοστών, την πασπαλίζετε με αλεύρι και τινάζεται να φύγει το περίσσευμα.
Κοσκινίζετε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και τα αφήνετε στην άκρη.
Βάζετε σ’ενα μικρό μπόλ το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού.
Χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ ώσπου να μαλακώσει. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε ένα ένα τ’ αυγά ενώ χτυπάτε συνεχώς. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε το μισό αλεύρι και το μισό ξυνόγαλο. 
Ανεβάζετε για λίγο τη ταχύτητα του μίξερ και εξακολουθείτε να χτυπάτε.
Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και το ξυνόγαλο και συνεχίζεται να χτυπάτε σε πιο χαμηλή ταχύτητα.
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη σταματάτε το μίξερ και βάζετε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύετε και αδειάζετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι.
Ψήνετε για 1 ώρα και δοκιμάζετε να βυθίσετε μέσα μια οδοντογλυφίδα για να δείτε αν ψήθηκε (πρέπει να βγαίνει καθαρή όταν είναι έτοιμη η πίτα).
Μόλις ψηθεί την αφήνετε να κρυώσει, την ξεφορμάρετε και τη μεταφέρετε στη πιατέλα. Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη ώσπου να λιώσει.
Τρυπάτε την ψημένη βασιλόπιτα σε διάφορα σημεία με την οδοντογλυφίδα και μ’ ένα πινέλο αλείφετε με το σιρόπι πορτοκαλιού την επιφάνεια και τα πλαϊνά της πίτας.
Όταν η πίτα κρυώσει εντελώς την τυλίγετε σε μεμβράνη και την αφήνετε να σταθεί 24 ώρες. Πρίν τη σερβίρετε πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και γαρνίρετε με φέτες από πορτοκάλι.

Δείτε την συνταγή εδώ

 

001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Λέξεις κλειδιά

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;