Oι κουραμπιέδες της γιαγιάς

LB-4

Κλασσική και αγαπημένη μας συνταγή για να μοσχοβολίσει το σπίτι!

Συστατικά συνταγής


1 κ. βούτυρο γάλακτος
1κ. Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
100 γρ. ζάχαρη
½ φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 κ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο παραπάνω (αν χρειαστεί)
1 πακέτο ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες συνταγής


Βγάζετε το βούτυρο απο το ψυγείο και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Ξεφλουδίζετε τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζετε ελαφρώς στο φούρνο. 
Τα χοντροκόβετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. 
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ για 1 ώρα. Προσθέτετε το κονιάκ τα αμύγδαλα και ανακατεύετε με το χέρι. Ξεκινάτε να ζυμώνετε ενώ σιγά σιγά προσθέτετε και το αλεύρι. 
Μόλις βάλετε όλο το αλεύρι αφήνετε τη ζύμη να σταθεί για 1 – 1 ½ ώρα.
Στη συνέχεια αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμη αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ μαλακή. Πλάθετε τους κουραμπιέδες σε μικρό μέγεθος, βουτυρώνετε μια λαμαρίνα και τους τοποθετείτε.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 – 30’ μέχρι να ροδίσουν και να σκάσει λιγάκι η επιφάνεια τους.
Εν τω μεταξύ κοσκινίζετε άχνη ζάχαρη σε μια λαδόκολλα. Μόλις βγάλετε τους κουραμπιέδες απ’το φούρνο τους ραντίζετε με κονιάκ και τους αφήνετε να σταθούν στη λαμαρίνα για 1’.
Τους μεταφέρετε στη λαδόκολλα με την άχνη και τους πασπαλίζετε με αρκετή ζάχαρη.

Δείτε την συνταγή εδώ

 

001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Λέξεις κλειδιά

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;