Μπαβαρουάζ κάστανο

LB-6

Ρετρό αισθητική για ένα πρωτοχρονιάτικο δείπνο με αναφορές σε γέυσεις του παρελθόντος.

Συστατικά συνταγής

4 κρόκοι αυγών
6 κ.τ.σ ζάχαρη
1 κούπα γάλα
4 φύλλα ζελατίνας
1 κ.τ.γ. κορν φλάουρ
250 γρ. ψιλοκομμένα μαρόν γλασέ
300 ml κρέμα γάλακτος
κακάο και μαρόν γλασέ για την διακόσμηση

Οδηγίες συνταγής

Αρχικά μουλιάζουμε την ζελατίνα σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό. όταν μαλακώσει στύβουμε με τα χέρια μας και την αφήνουμε στην άκρη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο γάλα. Στο μίξερ ρίχνουμε τους κρόκους με την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνει αφράτο το μείγμα.
Προσθέτουμε το γάλα και μεταφέρουμε το μείγμα σε μια μικρή κατσαρόλα. τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ. αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα. λίγο πριν πάρει βράση ρίχνουμε τη στυμμένη ζελατίνα, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί καλά. αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. παράλληλα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη συνταγή, και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέσα στη σαντιγί τα μαρόν γλασέ. αναμιγνύουμε τη σαντιγί με τι μείγμα που υπάρχει στην κατσαρόλα και τα αδειάζουμε σε μια φόρμα αλειμμένη με λίγο σπορέλαιο. τοποθετούμε την φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε τουλάχιστον 5-6 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και λίγο πριν το γαρνίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο και τα μαρόν γλασέ.

Διάρκεια: 1 ώρα και 4-5 ώρες στο ψυγείο

Δείτε την συνταγή εδώ

 

001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Λέξεις κλειδιά

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;