Εγκυμοσύνη και γονείς

Σε αυτή την ενότητα θα σας παρουσιάζουμε κατά καιρούς διάφορα βιβλία που θα σας φανούν πολύτιμα βοηθήματα τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και στην ανατροφή του μωρού σας.

Κάποια αποσπάσματά τους θα βρείτε και μέσα στην ύλη του lovebaby.gr καθώς τα θεωρήσαμε αξιόπιστα και χρήσιμα να τα συμπεριλάβουμε ως πηγή πληροφόρησής σας. Οι εκδότες και οι συγγραφείς τους μας παραχώρησαν ευγενικά την άδεια χρήσης κάποιων κειμένων χαιρετίζοντάς τις προσπάθειές μας. Τους ευχαριστούμε πολύ!diazigio-bookΠαίρνω ΔΙΑΖΥΓΙΟ Τι θα πω στο παιδί μου;

Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Α. Καππάτου

Εκδόσεις: Μοντέρνοι Καιροί

«Είναι κατάλληλη η ηλικία του παιδιού μου;»
«Πώς θα πούμε στο παιδί ότι χωρίζουμε;»
«Πώς θα αντιδράσει;»
«Θα το ξεπεράσει ποτέ;»

Αυτά και δεκάδες άλλα ερωτήματα βασανίζουν τους γονείς που είτε επιθυμούν είτε έχουν αποφασίσει να χωρίσουν. Η έμπειρη ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου δίνει πολύτιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση του διαζυγίου και και απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα.

 

kosmos-brefous

Ο θαυμαστός κόσμος του βρέφους

Συγγραφέας:Ντέσμοντ Μόρις

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Γ. Πετρογιάννης

Εκδόσεις: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Στο βιβλίο αυτό ο Nτέσμοντ Mόρις συνδυάζει τις ικανότητές του ως ζωολόγου και παρατηρητή του ανθρώπινου είδους, για να μελετήσει όσο πιο λεπτομερώς γίνεται την πιο αξιοθαύμαστη από όλες τις μορφές ζωής – το ανθρώπινο βρέφος. Tο αποτέλεσμα είναι ένα αποκαλυπτικό πορτρέτο των δώδεκα πρώτων μηνών της ζωής ενός βρέφους, δίνοντας έτσι απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που κάνουν οι γονείς κατά καιρούς: Γιατί τα μωρά έρχονται στον κόσμο με τέτοια δυσκολία, τη στιγμή που τα νεογέννητα άλλων ζώων γεννιούνται τόσο άνετα; Πόσο καλά μπορούν να ακούσουν τα μωρά, να μυρίσουν και να γευτούν; Γιατί κλαίνε; Tι προκαλεί το χαμόγελο; Eίναι τα μωρά περισσότερο ευαίσθητα στον εξωτερικό κόσμο απ' ό,τι τελικά πιστεύουμε; Πόσο σημαντική είναι η παρουσία της μητέρας; O θαυμαστός κόσμος του βρέφους αποτελεί ένα κλασικό στο είδος του βιβλίο, όπως και τα προηγούμενα βιβλία του συγγραφέα.

http://www.kastaniotis.com/book/978-960-03-4674-9

 

yixologia-sxediou

Η ψυχολογία του παιδικού σχεδίου

Συγγραφέας: Ανζέλ Σιλκ, Γκλυν Τόμας

Μετάφραση: Φωτεινή Μπονώτη

Σύνθεση εξωφύλλου: Αντώνης Αγγελάκης

Εκδόσεις: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Tα παιδικά σχέδια κινούν την περιέργεια. Γιατί, για παράδειγμα, τα παιδιά ζωγραφίζουν ανθρώπους με τα χέρια να βγαίνουν από το κεφάλι; H πρόσφατη έρευνα για τη μελέτη της παιδικής τέχνης υποδεικνύει ότι αυτά τα φαινομενικά παράδοξα στοιχεία δεν αποτελούν τυχαία λάθη, αλλά αντανακλούν τις προσεχτικές και συχνά σκεπτόμενες προσπάθειες των παιδιών να αναπαραστήσουν εικονικά κάποιο αντικείμενο.Aυτό το βιβλίο ανακεφαλαιώνει τις ψυχολογικές θεωρίες του παιδικού σχεδίου και τη σχέση τους με τη συναισθηματική και τη γνωστική ανάπτυξη. Oι καθιερωμένες για πολύ καιρό υποθέσεις ότι «τα παιδιά ζωγραφίζουν αυτό που ξέρουν» ή ότι τα σχέδια αποτελούν εκφράσεις της συναισθηματικής εμπειρίας ή των ασύνειδων επιθυμιών εκτιμούνται κριτικά.

http://www.kastaniotis.com/book/978-960-03-1763-3

 

EYTYXISMENA-PAIDIA

Ευτυχισμένα παιδιά

Συγγραφέας: Λίντα Μπλερ

Μετάφραση: Έφη Φρυδά

Εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Συμβουλές για να κατανοήσετε τις ανάγκες των παιδιών σας και να ενισχύσετε τα χαρίσματά τους.
Σε ποια ηλικία θα πρέπει να πει το μωρό σας τις πρώτες «σωστές» λέξεις του; πότε θα είναι το παιδί σας σε θέση να μοιραστεί τα παιχνίδια του χωρίς να γκρινιάζει; Ποιο είναι το μυστικό της διαχείρισης των παιδικών θυμών και ξεσπασμάτων; Πώς μπορείτε να προετοιμάσετε το παιδί σας για το σχολείο;
Στο βιβλίο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ, η κλινική ψυχολόγος Λίντα Μπλερ απαντά σε αυτά τα ερωτήματα και σε πολλά άλλα. Υπογραμμίζει τι μπορεί να βιώνει το παιδί σας σωματικά, συναισθηματικά και γνωστικά στα διάφορα στάδια της ανάπτυξής του και πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γνώσεις αυτές για να οξύνετε τις ικανότητές του, να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά μαζί του και να αντιμετωπίσετε τα καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν.

 

 

Vivlos_paidiatrikis Η βίβλος της παιδιατρικής για γονείς

Συγγραφέας: Άδαμος Χατζηπαναγής

Περιγραφή: Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους γονείς και στόχος του είναι να συμπληρώσει τις συμβουλές του παιδιάτρου. Η εκλαϊκευμένη αλλά και γλαφυρή γλώσσα που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας καθιστούν το βιβλίο ευκολοανάγνωστο και κατανοητό. Θα σας βοηθήσει, αξιολογώντας κατάλληλα τα συμπτώματα του παιδιού σας, να δώσετε λύσεις σε πολλά προβλήματά του ή να προστρέξετε έγκαιρα στον παιδίατρο. Ένα σύγχρονο εγκόλπιο παιδιατρικής που θα βοηθήσει ιδιαίτερα τους γονείς στην προσπάθειά τους για την ανάπτυξη και διάπλαση του παιδιού τους με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο.

http://www.psichogios.gr/book.asp?cid=22250

 

122968Η βίβλος της εγκυμοσύνης

Συγγραφέας: Αλ Ντινς

Περιγραφή: Ένας πλήρης και λεπτομερής οδηγός για το πιο σημαντικό γεγονός στη ζωή μιας γυναίκας! Συμπυκνώνοντας την πείρα μιας ομάδας ειδικών υπό την καθοδήγηση ενός μαιευτήρα, το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει αξιόπιστες συμβουλές για όλα τα θέματα της εγκυμοσύνης, από την προγεννητική φροντίδα μέχρι τις ανάγκες του νεογέννητου, τρισδιάστατες φωτογραφίες που απεικονίζουν την ανάπτυξη του εμβρύου από εβδομάδα σε εβδομάδα. αλλά και ένα κεφάλαιο ειδικά αφιερωμένο στους μπαμπάδες, με σκοπό να τους προετοιμάσει για την εγκυμοσύνη και όσα επακολουθούν. Κατά τη διάρκεια των επόμενων εννέα συναρπαστικών μηνών, Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε άριστη υγεία και ευεξία, και να προσφέρετε στο μωρό σας το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή.

www.psichogios.gr/book.asp?cid=22014

 
Screen_shot_2010-03-09_at_7.09.56_Δεκάλεπτα μαθήματα ζωής για παιδιά

Συγγραφέας: Τζέμι Μίλερ

Περιγραφή: Το Δεκάλεπτα Μαθήματα Ζωής για Παιδιά, ένα βιβλίο που δίνει στους γονείς την ικανότητα να διδάξουν στα παιδιά τους τις ανεκτίμητες αρχές της ειλικρίνειας, της εμπιστοσύνης, της αγάπης και άλλες πολλές αξίες.

http://www.agyra.gr/xcart/product.php?productid=943&cat=431&bestseller=Y

 
Screen_shot_2010-03-09_at_7.06.39_Μάθετε στα παιδιά σας 20 αξίες της ζωής

Συγγραφέας: Εστέβε Πουχόλ Ι. Πονς

Περιγραφή: Το βιβλίο «Μάθετε στα παιδιά σας 20 αξίες της ζωής» είναι ένα βασικό εγχειρίδιο για τους γονείς που θέλουν να μεγαλώσουν παιδιά ανεξάρτητα, με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και, πάνω απ' όλα, ευτυχισμένα, ικανά να κάνουν ευτυχισμένους και όσους τα συναναστρέφονται.

http://www.agyra.gr/xcart/product.php?productid=984

 
Screen_shot_2010-03-09_at_6.59.12_Συνταγές μαγειρικής για εργαζόμενες μωρομάνες

Πρώτη θέση στον Διαγωνισμό Gourmand-World Cookbook Awards 2002 για το βραβείο Best Children CookBook in Greek και προκρίνεται για τον τελικό νικητή Best in The World που θα διεξαχθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2003.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σελίδα www.cookbookfair.com.

Συγγραφέας: Ντίκεϋ Βέρα

Περιγραφή: Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια κοπέλα. Τώρα τι την έπιασε και πήγε κι έγινε μάνα, ο Θεός κι η ψυχή της. Υπάρχει σχετικό τραγούδι για την περίπτωσή της, ο ύμνος της κακομοίρας, η περίφημη Μαίρη Παναγιωταρά του Κηλαηδόνη. Αν τον ξέρεις το σκοπό κι αν σου 'ρχεται με τη μία να το τραγουδήσεις, εσύ είσαι η κοπέλα που κάνει λάθη και τρέχει τώρα και δε φτάνει. Αν δεν το ξέρεις, ή ξύπνια είσαι ή μικρή. Έτσι κι αλλιώς και να μην έχεις πιαστεί κορόιδο μέχρι τώρα, ποτέ δεν είναι αργά. Σε κάθε περίπτωση οι πρώτες βοήθειες που θα χρειαστείς για να επιβιώσεις αφορούν την κουζίνα. Εδώ είμαστε εμείς.

«Καλώς ήρθες στον κόσμο των εργαζόμενων μητέρων. Τη ζωή σου όπως την ήξερες, ξέχνα την. Τα Σάββατα κουβέντα μέχρι το πρωί γιατί αύριο δεν έχουμε δουλειά, ξέχνα τα. "Αφού τσακωθήκαμε, θα πάω δυο μέρες στη μαμά μου και τρέχα να με παρακαλάς", ξέχνα το. Καφές στο κρεβάτι, ξέχνα τον. Σεξ στο σαλόνι, ξέχνα το. (...)
»Θα πιάσεις πολλές φορές τον εαυτό σου να προβληματίζεται πάνω στην ελαστικότητα του χρόνου και γιατί το εικοσιτετράωρο δεν έχει τριάντα ώρες. Θα αναρωτηθείς ένα εκατομμύριο οχτακόσιες ογδόντα δύο φορές τι πήγες κι έκανες. Θα μετανιώσεις τουλάχιστον τόσες φορές όσες θα αναρωτηθείς. Μην το ψάχνεις. Ό,τι έγινε έγινε. Το θέμα τώρα είναι να τη βγάλεις καθαρή. (...)
»Τον οδηγό επιβίωσης τον βαφτίσαμε οδηγό μαγειρικής. Για να σ' αφήσουνε λίγο ήσυχη τη γυναίκα. Υπάρχουν κόλπα και τρικ επιβίωσης, επιστημονικά τεκμηριωμένα και στηριγμένα σε προσωπική εμπειρία και στατιστική επιβεβαίωση. Επειδή η συνωμοτικότητα είναι ο πρώτος κανόνας για να τη βγάλεις καθαρή, τα κεφάλαια παριστάνουν τις συνταγές μαγειρικής. Δεν ξεκουράζεσαι. Διαβάζεις τι καλό, νόστιμο, υγιεινό και πρωτότυπο θα τους μαγειρέψεις αύριο. Η καλή νοικοκυρά είναι εργαζόμενη, λεπτή, ενήμερη, ανταγωνιστική, σέξι, δούλα και κυρά».

http://www.livanis.gr/Ντίκεϋ-Βέρα-Συνταγές-μαγειρικής-για-εργαζόμενες-μωρομάνες_p-252268.aspx

 

_____Μαθαίνω το παιδί μου να μιλάει

Συγγραφέας: Γουόρντ, Δρ. Σάλι

Περιγραφή: Η ικανότητα καλής χρήσης της γλώσσας είναι ένα από τα πιο σπουδαία δώρα που μπορείτε να προσφέρετε στο παιδί σας. Βοηθώντας το να επικοινωνήσει, να ακούσει συνειδητά και να κατανοήσει το λόγο, βάζετε τα θεμέλια για μια ζωή εύκολης μάθησης.

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο βασίζεται στην πολυετή έρευνα και πείρα της ερευνήτριας δρ Σάλι Γουόρντ.

Το Πρόγραμμα Επικοινωνίας με Βρέφη και Νήπια θα βοηθήσει το παιδί σας ώστε να

* διευκολύνει την ανάπτυξη του λόγου του
* αυξήσει την ικανότητά του για συγκέντρωση και μάθηση
* εμπλουτίσει δημιουργικά το παιχνίδι του
* μεγιστοποιήσει το δυναμικό της ευφυΐας του.

Το βιβλίο Μαθαίνω το Παιδί μου να Μιλάει σας υπόσχεται πως όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν μόνο με μισή ώρα παιχνιδιού την ημέρα, με τρόπο απλό, χωρίς άγχος, εύληπτο και εύκολο για κάθε γονέα ή παιδαγωγό, και σας διαβεβαιώνει ότι θα διασκεδάσετε αφάνταστα μαζί με το πιο αγαπημένο πρόσωπο της ζωής σας, το παιδί σας.

http://www.livanis.gr/Γουόρντ-Δρ-Σάλι-Μαθαίνω-το-παιδί-μου-να-μιλάει_p-251967.aspx

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2

001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Λέξεις κλειδιά

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;