Αρκετές από τις φορές που το παιδάκι σας παραπονιέται για το ότι το πονάει η κοιλιά του, το πρόβλημα είναι η δυσκοιλιότητα. Στην περίπτωση αυτή, και αφού βέβαια αποκλειστούν παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν κοιλιακό πόνο,  μπορείτε να βοηθήσετε σημαντικά το δίχρονο αγγελούδι σας φροντίζοντας τις διατροφικές του συνήθειες." />

  • Print
  • Email

Πονάει η κοιλίτσα μου…

lb043Αρκετές από τις φορές που το παιδάκι σας παραπονιέται για το ότι το πονάει η κοιλιά του, το πρόβλημα είναι η δυσκοιλιότητα. Στην περίπτωση αυτή, και αφού βέβαια αποκλειστούν παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν κοιλιακό πόνο,  μπορείτε να βοηθήσετε σημαντικά το δίχρονο αγγελούδι σας φροντίζοντας τις διατροφικές του συνήθειες.

Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα φρούτα και το μπρόκολα, μπορεί ν' αποβούν σωτήρια.  Για να σας βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο, να ξέρετε ότι το μωρό σας πρέπει να καταναλώνει τόσα γραμμάρια φυτικών ινών τη μέρα όση είναι η ηλικία του συν πέντε. Για παράδειγμα, ένα μωρό δύο ετών πρέπει να καταναλώνει εφτά γραμμάρια τη μέρα. Μην πανικοβάλλεστε όμως, γιατί αρκεί να σκεφτείτε πως ένα και μόνο μηλαράκι έχει τέσσερα γραμμάρια φυτικές ίνες. Καλό θα ήταν να εμπλουτίσετε το διαιτολόγιό του με άφθονα υγρά, νερό πάνω απ' όλα, χυμούς και κυρίως χυμό δαμάσκηνου.  Να είστε επίσης αρκετά προσεκτικοί με τα γαλακτοκομικά προϊόντα που ενδέχεται να ευθύνονται για δυσκοιλιότητα.

Τώρα, αν τα έχετε δοκιμάσει όλα αυτά χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα, δώστε του μια κουταλιά μέλι κάθε πρωί, πάντα αφού έχετε συμβουλευτεί πρώτα τον γιατρό σας.  Πολλές φορές η δυσκοιλιότητα αφήνει άσχημες αναμνήσεις στο μωρό σας που το εμποδίζουν να θέλει να «επισκεφτεί» την τουαλέτα και να επιμένει στο γιογιό του.  Όταν το μωράκι σας ξεπεράσει σιγά σιγά τις δυσκολίες του, τότε μπορείτε ν' αρχίσετε  να το ενθαρρύνετε να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί την τουαλέτα, την οποία και τελικά με τον καιρό θα συνηθίσει.


001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;