• Print
  • Email

Δωμάτιο για δύο παιδιά

dwmatiodyopaidia1

Στην περίπτωση που δύο παιδιά πρέπει να μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο τα πράγματα γίνονται κάπως πιο δύσκολα για σας (από πλευρά διακόσμησης και οργάνωσης). Σκεφτείτε τη διαφορά στην ηλικία, τα ενδιαφέροντα, τον χαρακτήρα και το φύλλο πολλές φορές! Δεν είναι όπως τα δωμάτια των μωρών. Μεγαλώνοντας χρειάζονται τις προσωπικές τους γωνιές, τις ευκρινώς οριοθετημένες «ζώνες επιρροής», και χρώματα και περιβάλλον που να αρέσει στο κάθε παιδί χωριστά. Πως λοιπόν μπορούμε να φτιάξουμε το κατάλληλο περιβάλλον για να το μοιραστούν τα δύο παιδιά μας;

  • Όσο είναι μωρά και μέχρι κάποια ηλικία όλα καλά! Όταν όμως είναι δύο ή τριών ετών τί γίνεται;
  • Ένα δωμάτιο που το μοιράζονται αποκλειστικά κορίτσια π.χ. έχει τελείως διαφορετική διακόσμηση και ατμόσφαιρα από το... καθαρόαιμο αγορίστικο δωμάτιο. Θα είστε τυχεροί αν είναι και τα δύο του ίδιου φύλου, και σούπερ τυχεροί αν δεν έχουν μεγάλη διαφορά στην ηλικία. Το πιο πιθανό είναι τα κορίτσια να ξετρελαίνονται με το ροζ χρώμα, αλλά και με πιο ψυχρούς τόνους, όπως το απαλό μπλε, το θαλασσί ή το απαλό κόκκινο. Τα αγόρια πάλι θέλουν γαλάζια, μπλε, λευκά, αποχρώσεις του πράσινου και καμιά φορά και το κόκκινο με το γκρι.
  • Η συμμετρία των επίπλων και των πραγμάτων στο δωμάτιο π.χ. δύο ίδια κρεβάτια το ένα δίπλα στο άλλο, ίδιες καρέκλες και ίδια γραφεία, δημιουργούν ένα ισορροπημένο και ήρεμο περιβάλλον. Από εκεί και πέρα οι προσωπικές τους γωνιές μπορούν κάλλιστα να διαμορφωθούν με βάση τα προσωπικά τους γούστα.
  • Με καλή διάθεση, συζήτηση και διακοσμητικά τρικ, μπορούν να λυθούν πολλά θέματα. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε αγαπημένα θέματα, (εικόνες ή φωτογραφίες) στον τοίχο πάνω από το κρεββάτι του κάθε παιδιού. Επίσης σκεφτείτε πως με μεγάλα ξύλινα γράμματα μπορείτε να γράψετε τα ονόματά τους μέσα στο χώρο. Χρησιμοποιώντας το ίδιο υλικό θα κρατήσετε τις διακοσμητικές ισορροπίες στο χώρο ενώ ταυτόχρονα καθένα από τα παιδιά σας θεωρεί την κατασκευή την κάνει «κτήμα» του.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές αποχρώσεις στο δωμάτιο, οριοθετώντας έτσι της «ζώνες» του δωματίου. Αυτό θα σας φανεί πραγματικά πολύ χρήσιμο γιατί με τον καιρό έτσι θα πάψουν να δημιουργούνται αφορμές για καβγά. Φυσικά το ίδιο μπορεί να συμβέι και σε αντικείμενα όπως κουτιά ή σκαμπώ που βρίσκονται στο χώρο.
  • Τα υφάσματα επίσης που χρησιμοποιούνται δεν είναι απαραίτητο να έχουν τα ίδια χρώματα και σχήματα. Μπορεί να «παντρευτούν» χρωματικά και θεματικά, και να δώσουν εξαιρετικά αποτελέσματα.
  • Όταν έχουμε δύο παιδιά με διαφορετικές επιθυμίες ή διαφορετικό φύλο, είναι έξυπνο να δημιουργήσουμε ένα παραμύθι μέσα στο χώρο με παιδικούς ήρωες, δέντρα και ολόκληρες παραστάσεις στους τοίχους του δωματίου. Έτσι το δωμάτιο γίνεται ένας μαγικός χώρος που τα ταξιδεύει στη χώρα του παραμυθιού. Σε ένα τέτοιο σκηνικό δεν ασχολείται κανείς με το που θα μπουν τα ράφια, ή πόσα παιχνίδια θα υπάρχουν για το κάθε παιδί, αρκεί τα παιχνίδια τους να είναι κρυμμένα μέσα σε ένα πειρατικό μπαούλο ή να κρέμονται από τα κλαδιά ενός δέντρου. Το δωμάτιο αποκτά ξεχωριστή προσωπικότητα παραμερίζεται η ανάγκη των παιδιών για τις περιβόητες «διαχωριστικές ζώνες» και την ώρα που το αγόρι σας θα απολαμβάνει την παρουσία του Πήτερ Παν και θα παίζει με το σπαθί των πειρατών, η κορούλα σας θα φτιάχνει τον δικό της παραμυθένιο κόσμο παρέα με την μικρή νεράιδα του παραμυθιού.

dwmatiodyopaidia2

Είναι ευκόλως εννοούμενο πως αν τα παιδιά είναι διαφορετικού φύλου και ηλικίας τα πράγματα δυσκολεύουν. Εδώ χρησιμοποιούμε τις «διαχωριστικές ζώνες», οριοθετούμε τον χώρο είτε χρωματικά, είτε με διάφορα αντικείμενα όπως μια βιβλιοθήκη π.χ. Χρήσιμα είναι τα σχήματα, οι χρωματικές εναλλαγές και οι ρίγες γιατί έτσι αποφεύγουμε τα συγκεκριμένα θέματα που δύσκολα παντρεύουν διαφορετικά φύλα και ηλικίες. Τα κρεββάτια επίσης που βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα βοηθούν καθώς ο χώρος του καθενός γίνεται ακόμα πιο προσωπικός.

 

Triiis – interior architecture+design


001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;