Η ιστορία των φρούτων

Istoria_froutwn

Απαραίτητα Υλικά: 3-4 φρούτα

Πάμε να παίξουμε

  • Κοψτε ένα ένα τα φρούτα και μιλήστε με το παιδί σας γιa το εσωτερικό τους. Έχει το φρούτο σπόρους, τι χρώμα έχει το εσωτερικό του και τι χρώμα το εξωτερικό του, είναι μαλακό, είναι ζουμερο κ.α.
  • Στην συνεχεια μπορείτε να παίξετε με τα φρούτα φτιάχνοντας μικρές ιστορίες. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μήλο που ήρθε να παίξει με τον Γιωργάκη. "Γεια σου Γιωργάκη, μου αρέσει που παίζουμε μαζί θα ήθελα όμως να μεγαλώσει η παρέα μας παρέα μας. Θα ήλελες αν καλέσουμε έαν ακόμη φρούτο? " "Εντάξει" είπε ο Γιωργάκης, "Θα πω στο πορτοκάλι". Ο Γιωργάκης πήρε τηλέφωνο το πορτοκάλι και του είπε, " Γεια σου, πορτοκάλι θα ήθελες να έρθεις να παίξουμε?"
  • Το παιδί μπορεί να επιλέξει όποιο φρούτο θέλει και μπορεί να επινοήσει, με τη βοήθεια σας, διαλόγους μεταξύ των φρούτων λ.χ. για τις διαφορές και τις ομοιότητές τους.
  • Στο τέλος του παιχνιδιού το παιδί μπορεί να διαλέξει και να φάει όποιο φρούτο επιθυμεί, περιγράφοντάς το και πάλι (εάν έχει κουκούτσια, εαν είναι ζουμερό, εαν είναι σκληρό κ.α.) (Jackie Silberg, 2000)
Παίζω και μαθαίνω
Παίζοντας αυτό το παιχνίδι τα παιδιά αναπτύσσουν γνωστικές δεξιότητες μέσω του συμβολικού παιχνιδιού.

Κωνσταντίνα Μακρή
Εργοθεραπεύτρια
 

001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Λέξεις κλειδιά

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;