Παιχνίδια για παιδιά 24-30 μηνών
Το παιδί σας είναι τώρα 2 ετών και έχει γίνει ακόμη πιο διεκδικητικό. Μπορεί να σχηματίσει εικόνες στο μυαλό του, να οργανώσει τα παιχνίδια του με βάση το μέγεθος, το χρώμα ή το σχήμα. Η μνήμη του έχει επίσης βελτιωθεί και μπορεί να είναι σε θέση να σας πει στο τέλος της ημέρας τι φαγητό φάγατε το μεσημέρι. Μια μειοψηφία παιδιών αυτής της ηλικίας γνωρίζει επίσης τα χρώματα και τα γράμματα και ξέρει να μετρά ως το 10. Τα παιδιά είναι γεμάτα ενέργεια, γι' αυτό καλό είναι να απασχολούνται με παιχνίδια και δραστηριότητες που τους δίνουν τη δυνατότητα να διοχετεύσουν την ενέργειά τους. Φροντίστε επίσης να έχει παιχνίδια που συμβάλλουν στη νοητική του ανάπτυξη.

fairytaleΑμαξίδια: Το παιδί σας θα εξακολουθεί να λατρεύει τα αμαξίδια, τα οποία μπορεί να καβαλήσει και να σπρώξει μονό του. Για την ώρα όμως μάλλον θα έχει προβλήματα να κάνει πεντάλ. Αναζητήστε αμαξίδια που παρέχουν σταθερότητα και δεν τουμπάρουν εύκολα. Φορτάμαξες που ρυμουλκούνται και επιτρέπουν στο παιδί σας να μεταφέρει πράγματα στα «ταξίδια» του, είναι επίσης ένα καλό αξεσουάρ.

Μπάλες: Μπάλες εξακολουθούν να είναι ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών αυτής της ηλικίας, τώρα μάλιστα που μπορούν να ρίχνουν στοχευμένα, ακόμη περισσότερο. Μερικά παιδιά αυτής της ηλικίας μάλιστα μπορούν κάποιες φορές και πιάνουν τη μπάλα. Μπορείτε μάλιστα να χρησιμοποιήστε ένα καλάθι απορριμμάτων ως μπασκέτα και να το παρακινήσετε να παίξει μπάσκετ ή να χρησιμοποιήστε μία πόρτα σαν τέρμα και να παίξετε μαζί του ποδοσφαίρο.

Δημιουργικά παιχνίδια: Βοηθήστε το παιδί σας να είναι δημιουργικό. Καθορίστε έναν χώρο στο σπίτι σας, τον οποίο μπορεί να έχει ακατάστατο. Ενθαρρύνετε το να ζωγραφίσει ορισμένα από τα πράγματα που βλέπει: τον ουρανό, τη χλόη ή τη βροχή. Αν αισθάνεστε αρκετά γενναία/γενναίος, μπορείτε να του δώστε ακόμα και χρώματα τέμπερας και πινέλα.

Μουσικά όργανα: Σ' αυτήν την ηλικία η μουσική αποτελεί έναυσμα για χορό, παλαμάκια, χοροπηδήματα, ακόμα και γι φωνές. Γιατί λοιπόν να γιατί να μην προσθέσετε σ' όλο αυτόν τον χαμό και ένα ντέφι, ένα τύμπανο ή μία φλογέρα; Πειραματιστείτε με διαφορετικά είδη μουσικής και καλέστε το παιδί σας να συνοδεύσει τη μουσική με το δικό του μουσικό όργανο.

Στολές: Τα παιχνίδια υποκριτικής αρχίζει να κερδίζουν έδαφος σ' αυτήν την ηλικία. Βάλτε λοιπόν σε ένα συρτάρι ή σε ένα κουτί στολές, πουκάμισα, φούστες, καπέλα, παπούτσια και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να διεγείρει τη φαντασία του. Αν μη τι άλλο, τώρα θα έχει μία καλή δικαιολογία να αλλάζει συνέχεια ρούχα, κάτι το οποίο φαίνεται να λατρεύουν τα παιδιά αυτής της ηλικίας.

Μινιατούρες οικιακού εξοπλισμού: Στα παιδιά αρέσει να μιμούνται τους μεγάλους, γι' αυτό καλό θα είναι να έχει μερικές μινιατούρες οικιακού εξοπλισμού. Αγοράστε του μια σειρά από πιάτα, κατσαρόλες, τηγάνια και πλαστικών τρόφιμα. Στήστε ένα μικρό τραπέζι και καρέκλες, όπου το παιδί σας θα μπορεί να φιλοξενήσει τους φίλους/φίλες του για έναν καφέ, ένα τσάι ή για ένα γεύμα. Επίσης, μια μικρή σφουγγαρίστρα ή μια μικρή ηλεκτρική σκούπα θα κάνουν την καθαριότητα διασκέδαση.

Κατασκευές: Το παιδί σας μπορεί να αρχίσει να δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για νέες τις κατασκευές. Προμηθευτείτε λοιπόν με τουβλάκια ή σετ κατασκευής που συνδέεις κομμάτια ή αποσπάς κομμάτια. Το παιδί σας μπορεί να δημιουργήσει λεωφορεία, τρένα ή ολόκληρα αγροκτήματα.

Πάζλ και άλλα: Οι νέες επιδεξιότητες του παιδιού σας του παρέχουν και πολλές νέες δυνατότητες για παιχνίδι. Μπορεί να οργανώνει πιο εύκολα φλιτζάνια, βάζοντας το ένα μέσα στο άλλο, μπορεί να φτιάχνει πάζλ τεσσάρων ή πέντε κομματιών, μπορεί να χρησιμοποιεί μια σειρά από πλαστικά κλειδιά για να ανοίγει τις πόρτες σε ένα πλαστικό σπίτι και τέλος μπορεί να ντύνει και να γδύνει μια κούκλα.

 

001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Λέξεις κλειδιά

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;