Παιχνίδια για παιδιά 30-36 μηνών

Καθώς μεγαλώνει, το παιδί σας θα αποκτά όλο και μεγαλύτερη φαντασία. Δεν θα ασχολείται πλέον μόνο με τις αντιδράσεις των υπολοίπων στη συμπεριφορά του, αλλά θα αρχίσει να δημιουργεί τις δικές τους ιστορίες, τους δικούς του χαρακτήρες, τις δικές του περιπέτειες. Προμηθεύοντάς το με ρούχα και αξεσουάρ θα αρχίσει να παίζει παιχνίδια υποκριτικής, όπου ένα κουτί από χαρτόνι μπορεί να είναι ένα βαγόνι, ένα διαστημόπλοιο, ένα φρούριο κλπ. Αυτό θα συμβάλει πολύ στην ανάπτυξή του σ' αυτόν τον τομέα.

Screen_shot_2010-04-15_at_12.58.16_

Πάζλ: Τα παιδιά αυτής της ηλικίας αναπτύσσουν τις ικανότητες τους να λύνουν προβλήματα και να συντονίζουν καλύτερα χέρια και μάτια. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για την εξάσκηση των νέων αυτών ικανοτήτων τους από τα πάζλ. Φροντίστε να βρείτε κάποιο με μεγάλα κομμάτια και μία απλή, εύκολα αναγνωρίσιμη εικόνα.

Επιτραπέζια παιχνίδια ή παιχνίδια μνήμης: Απλά παιχνίδια, όπως το «φιδάκι» ή ο «γκρινιάρης» ή ένα παιχνίδι μνήμης, όπως το «βρες το ίδιο», βοηθούν πολύ στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού σας. Ιδιαίτερα με τα παιχνίδια μνήμης, θα διασκεδάσει πολύ προσπαθώντας να ανακαλύψει τις ίδιες εικόνες και θα πετάει από τη χαρά του κάθε φορά που βρίσκει ένα ίδιο ζευγάρι.

Κουζινικά μινιατούρες: Τα παιδιά σ' αυτήν την ηλικία λατρεύουν τα παιχνίδια όπου υποκρίνονται τους μεγάλους και τα παιχνίδια φαντασίας και φυσικά ένα από τα πράγματα που αγαπούν ιδιαίτερα είναι να μιμούνται τη μαμά και τον μπαμπά. Ένα σετ κουζινικών τους δίνει τη δυνατότητα να μαγειρέψουν ό,τι έχουν φανταστεί. Μπορείτε να του δώσετε επίσης μερικά άδεια δείγματα τροφίμων (μικροσκοπικά βαζάκια μουστάρδας, μίνι μαρμελάδες, κ.λ.π.) και το παιδί σας θα μπορούσε να γίνει ένας μεγάλος σεφ.

Σετ κατασκευών: Στα περισσότερα παιδιά αυτής της ηλικίας αρέσει πολύ να κατασκευάζουν πράγματα στοιβάζοντας τουβλάκια. Τους αρέσουν ιδιαίτερα αυτά που κλειδώνουν μεταξύ τους, όπως τα legos. Μέσα από αυτές τις κατασκευές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την αχαλίνωτη φαντασία τους και τον συντονισμό χεριών-ματιών για να χτίσουν σπίτια, πύργους, αυτοκίνητα κ.α. Είτε από φυσικό ξύλο είτε από πλαστικό, τα τουβλάκια ήταν και θα παραμείνουν ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια αυτής της ηλικίας.

Δημιουργικά παιχνίδια: Το παιδί σας είναι έτοιμο και πρόθυμο να πειραματιστεί με δημιουργικές δραστηριότητες και εσείς πρέπει να το προμηθεύσετε με τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά. Αγοράστε ένα κιτ με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία δημιουργικών υλικών ή αγοράστε τα ξεχωριστά και βάλτε τα όλα μαζί σε ένα πλαστικό κουτί. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας, λατρεύουν τις κηρομπογιές, τους μαρκαδόρους, τις νερομπογιές, την πλαστελίνη, τον πηλό, υλικά για κολάζ, τα πολύχρωμα χαρτιά και τις τέμπερες και πολλά άλλα. Απλά βεβαιωθείτε ότι φεύγουν με το πλύσιμο και δεν είναι τοξικά.

Παιχνίδια εξωτερικού χώρου: Το παιδί σας αναπτύσσει ταχύτατα τις κινητικές του ικανότητες, γεγονός που εξηγεί την αγάπη που δείχνει σε παιχνίδια που του επιτρέπουν να τις δοκιμάσει και να τις βελτιώσει. Έτσι κούνιες και αθλητικός εξοπλισμός, όπως πλαστικές μπάλες, μίνι-μπασκέτες, μαλακές μπάλες ποδοσφαίρου, σετ μίνι-γκολφ και άλλα παρόμοια παιχνίδια είναι τέλεια για αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Βιβλία: Οι λεκτικές ικανότητες του παιδιού σας και το λεξιλόγιο του εξελίσσονται συνεχώς, κι έτσι είναι πιο σημαντικό από ποτέ να έχει και τα κατάλληλα βιβλία για αυτήν την ηλικία. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας αρχίζουν να παρακολουθούν αφηγήσεις και μπορούν να κατανοήσουν πιο πολύπλοκες λέξεις και ιστορίες.

 

001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Λέξεις κλειδιά

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;