Παιχνίδια για αγγελούδια 1-3 μηνών
Ένα μωράκι μόλις λίγων μηνών θα εκτιμήσει με το παραπάνω αντικείμενα και παιχνίδια που απαιτούν την ενεργό συμμετοχή της όρασης και της ακοής, καθώς είναι ακόμα πολύ νωρίς για ν' ασχοληθεί με παιχνίδια που θα χρειαστεί να τ' αγγίξει ή και να τα πιάσει. Αν και από τον πρώτο κιόλας μήνα της ζωής του θα είναι σε θέση ν' αναγνωρίζει το πρόσωπό σας, στις υπόλοιπες περιπτώσεις θα προτιμάει να έχει μια γενικότερη αντίληψη των πραγμάτων.

Την προσοχή του μοιραία θα τραβάνε τα έντονα χρώματα και οτιδήποτε είναι πολύ φωτεινό, ενώ από τις αντιδράσεις του θα καταλάβετε ότι σιγά σιγά εξοικειώνεται με τους ήχους και την απαλή μουσική, κάτι που σημαίνει πως θα δώσει μεγαλύτερη σημασία σ' ένα παιχνίδι που παράγει έναν μελωδικό ήχο και παράλληλα κινείται, παρά σε κάτι που θα είναι «ακούνητο, αμίλητο, αγέλαστο». Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, σας δίνουμε παρακάτω μία λίστα με τύπους παιχνιδιών που θα δώσουν σίγουρα χαρά στο μωράκι σας:

Χρησιμοποιώντας την αφή: Καθώς η όρασή του ακόμη αναπτύσσεται, αν βάλετε παιχνίδια ακριβώς μπροστά του θα το διευκολύνετε πολύ. Για λίγο διάστημα δεν θα μπορεί να τα πιάσει με τα χεράκια του, αλλά σίγουρα θα δείξει ποια του αρέσουν περισσότερο κατευθυνόμενο προς αυτά.

Η χαρά της μουσικής: Είναι γνωστό ότι η μουσική ηρεμεί τους πάντες. Είναι λοιπόν από τους πλέον ενδεδειγμένους τρόπους για να ψυχαγωγήσετε και να χαλαρώσετε το αγγελούδι σας. Μπορείτε να το βάλετε ν' ακούσει διάφορα είδη απαλής – πάντα - μουσικής και να «κόψετε» αντιδράσεις.

Περιστρεφόμενα παιχνίδια κούνιας: Σχεδόν κάθε μωρουδιακή κούνια έχει κρεμασμένο ένα τέτοιο παιχνιδάκι που βγάζει απαλή μουσική ή και απαλό φωτισμό. Το κρεμαστό παιχνιδάκι της κούνιας προσθέτει μια νέα διάσταση στην μονοδιάστατη ακόμη ζωούλα του. Προτιμήστε αυτά που έχουν έντονα χρώματα και σχέδια. Στα περισσότερα μωρά αρέσουν αυτά που παίζουν μουσική. Στερεώστε το στην κουπαστή της κούνιας. Το 80% των μωρών αυτής της ηλικίας κοιτάζουν προς τα δεξιά, οπότε ένα παιχνίδι που κρέμεται ακριβώς από πάνω του ή στα αριστερά του δεν θα εκτιμηθεί όσο του αρμόζει. Για λόγους ασφαλείας σιγουρευτείτε ότι δεν το φτάνει.

Άθραυστο παιδικό καθρεφτάκι: Αν και είναι απίθανο το μωράκι σας να καταλάβει ότι είναι το είδωλό του αυτό που αντανακλάται στον παιδικό και άθραυστο καθρέφτη (ειδικό για μωρά αυτής της ηλικίας) θα βρει ωστόσο αυτήν την καινούρια εμπειρία αρκετά συναρπαστική. Στην ηλικία των τριών μηνών μπορεί να δείτε το μωράκι να χαμογελάει στην εικόνα που βλέπει.

Υφασμάτινα χρωματιστά βιβλία: Τα συγκεκριμένα βιβλία με τα έντονα χρώματα και τα χαρούμενα σχέδια, έχουν φτιαχτεί ειδικά για μωρά. Για να του τραβήξετε την προσοχή, ξαπλώστε δίπλα του και γυρνώντας τις σελίδες, διαβάστε του το περιεχόμενο αργά, απαλά και καθαρά.

«Μαγικά» παιχνίδια: Ένα μαλάκο, υφασμάτινο παιχνιδάκι που «μιλάει» ή «κελαηδάει» όταν το μωράκι σας το πιέζει, μπορεί να του δώσει μεγαλύτερη χαρά απ' όση φαντάζεστε. Θα το βοηθήσει επίσης ν' αρχίσει ν' αποκτά συναίσθηση των πραγμάτων που μπορεί να κάνει με την αφή.

Κουδουνίστρες: Μπορείτε να τοποθετήσετε μια μαλακή κουδουνίστρα στον καρπό ή τον αστράγαλο του μωρού σας ή ακόμα και να του φορέσετε καλτσάκια με μικρά κουδουνάκια.

 

001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Λέξεις κλειδιά

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;