Παιχνίδια για νήπια και παιδιά 18-24 μηνών

Σ' αυτήν την ηλικία, τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα μέσα από το παιχνίδι, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φροντίσετε να έχουν μεγάλη ποικιλία από παιχνίδια.

18-24m_

Σερβίτσια του καφέ ή κουκλόσπιτο: Το παιδί σας θα λατρέψει παιχνίδια όπου υποκρίνεται ότι τρώει και πίνει, όπως οι μεγάλοι. Γενικότερα, κάθε είδους μινιατούρα, από τσουγκράνες, ηλεκτρικές σκούπες και καροτσάκια μέχρι μίνι-κουζίνες ή μίνι εργαλειοθήκη, του δίνει την ευκαιρία να κάνει ένα από τα αγαπημένα του πράγματα, να μιμείται δηλαδή αυτό που βλέπει να κάνουν οι ενήλικοι γύρω του και να οργανώνει τον κόσμο με τα δικά του μέτρα και σταθμά.

Μεγάλα και μικρά τουβλάκια: Το παιχνίδι με τα τουβλάκια δίνει στο παιδί σας τη δυνατότητα, να βελτιώσει τις δεξιότητες των χεριών του, πιάνοντας, στοιβάζοντας και ταξινομώντας τα. Τα μεγάλα τουβλάκια από χαρτόνι στοιβάζονται εύκολα σε φρούρια στο μέγεθος των παιδιών, ενώ τα μικρά ξύλινα τουβλάκια μπορούν να ταξινομηθούν και να οργανωθούν σε πληθώρα σχεδίων.

Μουσικά όργανα: Τα παιδιά γενικά αγαπούν τη μουσική και αναζητούν κάθε ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους ήχο, όσο κακόηχος κι αν είναι. Δώστε του μία κιθάρα να «γρατζουνήσει» ή ένα πληκτρολόγιο να «βαρέσει» και θα σας ευχαριστήσει με πολλές πρωτότυπες συνθέσεις. Βεβαιωθείτε ότι τα μουσικά όργανα-παιχνίδια που του αγοράζετε έχουν ρύθμιση, έτσι ώστε να μπορείτε να χαμηλώσετε τον ήχο, κάτι που θα εκτιμήσετε ιδιαίτερα μετά ,από κάποια λεπτά , όπως και οι γείτονές σας φυσικά.

Πάζλ: Τα πάζλ είναι ένας καλός τρόπος για να δώσετε στο παιδί σας την ικανοποίηση ότι έβαλε κάτι στο σωστό μέρος. Επιλέξτε πάζλ που έχουν πολύ λίγα κομμάτια και είναι κατασκευασμένα από χοντρό, εύχρηστο ξύλο.

Εικονογραφημένα βιβλία και CD: Αν και οι αφηγήσεις παραμυθιών σε CD δεν υποκαθιστούν την ανάγνωση στο παιδί σας, πολλά παιδιά απολαμβάνουν την καινοτομία της ακρόασης, όταν δηλαδή μια φωνή βγαίνει από μια μηχανή και θαυμάζουν κάτι τόσο πρωτότυπο και διαφορετικό. Τα παιδικά τραγουδάκια ακούγονται ιδιαίτερα ευχάριστα στο αυτί ένα μικρού παιδιού.

Τρενάκια: Το παιδί σας μπορεί να χρησιμοποιήσει τις νέες του δεξιότητες για να συνδέσει τα βαγόνια και να τρέχει με το τρένο σε όλο το σπίτι. Θα του αρέσει ιδιαίτερα να στρίβει στις γωνίες και η διαφορά του να το τρέχεις πάνω στο χαλί απ' ότι στο πάτωμα.

Κηρομπογιές και χαρτί: Το παιδί σας δείχνει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον να αφήσει τα σημάδια του σε δάπεδα, τοίχους και έπιπλα. Παραχωρήστε του έναν χώρο, δώστε του ένα μεγάλο φύλλο χαρτί, (κολλήστε το χαρτί που χρησιμοποιεί στο τραπέζι, έτσι ώστε να είναι σταθερό για να μπορεί να ζωγραφίσει.) και ένα ζευγάρι κηρομπογιές και θα είναι πολύ ευτυχισμένο.

 

*Η ζωγραφιά που συνοδεύει το άρθρο έγινε από τη Λιάνα Δενεζάκη για λογαριασμό του Νηπιαγωγείου Μαρουσάκι.

 

001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Λέξεις κλειδιά

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;