Τοίχος για αστέρια-ευχές
03-lb-01

Ηλικία: Από 3 ετών
Αριθμός: Από ένα παιδί και πάνω
Υλικά: μια μπλε επιφάνεια –σκληρό χαρτόνι, φελλός-κίτρινα αστέρια από χαρτόνι, μικρά φύλλα χαρτιού, μολύβιακ.α
Χρόνος: 20 λεπτά
Χώρος: οπουδήποτε στο σπίτι

Πολλά από αυτά που επιθυμούν τα μέλη μιας οικογένειας είναι εύκολο να εκπληρωθούν-φτάνει ο ένας να ξέρει τι χρειάζεται ο άλλος. Ο τοίχος με τα αστέρια –ευχές προσφέρει μια λύση.

Ένας μπλε πίνακας κρεμιέται κάπου στο σπίτι έτσι ώστε ακόμα και το μικρότερο παιδί να φτάνει για να στερεώσει ένα αστέρι. Κάθε μέλος της οικογένειας έχει ένα αστέρι που γράφει το όνομά του. Στα φύλλα χαρτιού χαρτιού ο καθένας γράφει τη μεγαλύτερη επιθυμία που εύχεται εκείνη την περίοδο.Για τα μικρά παιδιά που δεν ξέρουν ακόμη να γράφουν φροντίζει να το γράψει ο γονιός αφού ρωτήσει το παιδί. Η ευχή δεν πρέπει να σχετίζεται με κάποιο αντικείμενο , αλλά να εκφράζει τα συναισθήματά του π.χ « εύχομαι να μπορώ,αν και είμαι ο μικρότερος της οικογένειας να κάνω κάτι καλύτερα από τον Αλέξη ώστε να με θαυμάσετε. Όλες οι επιθυμίες διαβάζονται δυνατά, επικολλούνται στο αντίστοιχο αστέρι και τις επόμενες ημέρες ο κάθε ένας προσπαθεί να φτάσει τον στόχο του.

Μετά από μια εβδομάδα κατεβάζουν τα αστέρια, εξακριβώνουν και αξιολογούν εάν οι επιθυμίες εκπληρώθηκαν έτσι ώστε να αντικατασταθούν με νέες . Όσες δεν εκπληρώθηκαν ξαναγυρίζουν στον πίνακα.

Μπίλη Ρήγα-Κωνσταντάρα
Dr. Psych., Dipl. Pädag.
Διευθύντρια του Διαδραστικού Ευρωπαικού Σχολείου

Griechisch-deutscher Vorschul-Kindergarten
Δεμέστιχα 4 | 166 72 Βάρκιζα | T 210 8974143

des-logo01

Περισσότερα Παιχνίδια...
 

001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Λέξεις κλειδιά

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;