Βarbie Vs Down Dolls

down syndrome doll

Aπό το 1959 που πρωτοεμφανίστηκε η κούκλα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) Barbie βρίσκεται σταθερά στην κορυφή των πιο εμπορικών παιχνιδιών σε όλο τον κόσμο. Το όνομά της έγινε συνώνυμο με το στιλ, την κομψότητα και την μόδα. Η Barbie ζει σε έναν κόσμο... παράλληλο από τον κανονικό· εντελώς άλλο. Στον δικό της κόσμο όλοι έχουν σπίτια με πισίνες, ακριβά αυτοκίνητα, υπέροχα ρούχα και αμέτρητες συλλογές παπουτσιών. Είναι λαμπεροί, αστραφτεροί κι αψεγάδιαστοι. Κανείς τους, δεν παραλείπει ποτέ μια επίσκεψη στο Barbies Hair Salon πριν βγει για ιππασία με κάποιο φίλο. Η ίδια έχει δεσμό με έναν υπέροχο τύπο με αστραφτερό χαμόγελο που ακούει στο όνομα Τζον-Τζον.
Όμως, το αμερικάνικο όνειρο -με ότι προεκτάσεις αυτό μπορεί να έχει- δεν αφορά όλα τα παιδιά, κι έτσι μια μαμά η κόρη της οποίας πάσχει από σύνδρομο Down έφτιαξε μια κούκλα που μοιάζει με την «κούκλα» της. Η Connie Feda από την Πενσυλβάνια, δεν ήθελε να βλέπει όπως δήλωσε στεναχωρημένη την κόρη της που δεν έβρισκε «καμιά κούκλα που να της μοιάζει» κι έτσι της έφτιαξε μία. Αρχικά, σχεδίασε μια μικρογραφία της Hannah. Ένα αληθινό κοριτσάκι με γυαλιά μυωπίας και φωτεινό χαμόγελο. Κι επειδή η ιδέα της να αναπαραστήσει παιδιά με σύνδρομο Down με τόσο γλυκό τρόπο βρήκε απήχηση αποφάσισε να τη μετατρέψει σε επαγγελματική δραστηριότητα. Έτσι, μια ολόκληρη σειρά από τέτοιες κούκλες, θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τον προσεχή Μάη.
Σε συνέντευξή της σε μεγάλη εφημερίδα η δημιουργός των Dolls for Downs, όπως τις ονόμασε, είπε: «Θέλω η κόρη μου, η Hannah όταν βλέπει μια κούκλα με σύνδρομο Down να βλέπει κάτι όμορφο, γιατί αυτό βλέπω κι εγώ όταν την κοιτάζω...»
Οι συγκεκριμένες κούκλες ίσως είναι μια αφορμή όλα τα παιδιά να εξοικειωθούν με την ιδέα της διαφορετικότητας και ένας τρόπος να διδαχθούν βιωματικά πως το κυνήγι της τελειότητας και της ματαιοδοξίας είναι μακρυά από την αληθινή ζωή!

 

001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Λέξεις κλειδιά

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;