Ας αρχίσουν τα παιχνίδια!
Πάνα-βρακάκι Pampers Pants, για να εξερευνήσουν ακόμα και τα μικρότερα!Όταν τα μωρά γίνονται δραστήρια, αρχίζουν να κινούνται και να παίζουν διαρκώς, είναι πολύ πιο δύσκολο να αλλάζει κανείς τις πάνες και αυτή η ενέργεια, μέχρι τώρα, αποτελούσε μια ενοχλητική στιγμή για τα μωρά, σταματώντας την εξερεύνηση του κόσμου τους, καθώς και πηγή άγχους για τις γονείς. Για να τους υποστηρίξουμε τα Pampers κυκλοφορούν τις πάνες-βρακάκια Pampers Pants σε μικρότερο μέγεθος – για μωρά 6 + μηνών, πολύ εύκολες στη χρήση, οι οποίες προσφέρουν έως και 12 ώρες στεγνότητας!

Αθήνα, 15 Μαΐου, 2018: Όταν γίνουν 6 μηνών, τα μωρά ανυπομονούν να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους. Σε αυτή την ηλικία, είναι πιθανό να κάθονται χωρίς βοήθεια, να μπουσουλούν κρατώντας ένα αντικείμενο στο χέρι τους, να στέκονται όρθια στα πόδια τους με την απαραίτητη υποστήριξη, να κρατούν και να ελέγχουν ένα αντικείμενο και με τα δύο χέρια, να περιεργάζονται ένα αντικείμενο αρπάζοντας, κουνώντας, τσουλώντας, χτυπώντας… Εκείνη ακριβώς την εποχή η αλλαγή της πάνας με ταινίες μετατρέπεται σε αγώνα. Υπάρχουν στιγμές που όποια ταχυδακτυλουργικά κόλπα κι αν εφαρμόσετε, το μωρό σας δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να μείνει για να παρακολουθήσει την παράσταση.

Με τις πάνες-βρακάκια Pampers Pants, οι μαμάδες είναι σε θέση να αλλάζουν τους αγαπημένους τους εξερευνητές πολύ πιο γρήγορα, και τόσο εύκολα επιτρέποντας τους να έχουν και περισσότερο χρόνο για παιχνίδι.

«Στην ηλικία των 6 μηνών το βρέφος αρχίζει να στρίβει, να μπουσουλάει, να αρπάζει παιχνίδια, να γυρίζει από ανάσκελα μπρούμυτα... Εκείνη την περίοδο, θα πρέπει να αφήνουμε το μωρό σε μια επίπεδη επιφάνεια ώστε να ανακαλύψει μόνο του τη λύση, και θα πρέπει απλώς να είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε. Τίποτα δεν πρέπει γίνεται με το ζόρι. Δεν ξεκινούν όλα τα παιδιά ταυτόχρονα αυτές τις ενέργειες, καθώς κάποια ξεκινούν νωρίτερα και άλλα αργότερα. Οι γονείς πρέπει να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη του παιδιού και να το αφήνουν να ολοκληρώνει μόνο του τη στάση ή την ενέργεια που ξεκίνησε, αλλά να μην το βάζουν να καθίσει ή να σταθεί όρθιο. Σε αυτή τη χρονική περίοδο, διαπιστώνουμε πόσο σημαντικό είναι να επιλέγουν τη σωστή πάνα η οποία προσφέρει στα μωρά ελευθερία κινήσεων αλλά και στεγνότητα», δήλωσε η Δρ. Τάλια Τσιβιτανίδου - Κάκουρου, παιδίατρος με ειδίκευση στην παιδιατρική δερματολογία.

Οι πάνες-βρακάκια Pampers Pants έχουν εύκολη εφαρμογή, προσφέρουν άνεση και φυλακίζουν την υγρασία μακριά από το δέρμα του μωρού έως και 12 ώρες. Είναι σχεδιασμένες για δραστήρια μωρά, τώρα ακόμα και από 6 μηνών και απαιτούνται μόλις 2 εύκολα βήματα για να φορεθούν, τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=xnIeraWKNq0. Οι πάνες-βρακάκια Pampers Pants προσφέρουν πλήρη εφαρμογή, με ελαστική ζώνη περιμετρικά χωρίς ταινίες, επομένως μπορείτε να τις φορέσετε στο μωρό σας με μία μόνο κίνηση.

Περισσότερος χρόνος για παιχνίδι και μια υπέροχη εμπειρία κίνησης, εξερεύνησης και παιχνιδιού τόσο για τα μωρά όσο και για τους γονείς, τώρα με τις πάνες-βρακάκια Pampers Pants.

Σχετικά με την Procter & Gamble:
Η P&G εξηπυρετεί καταναλωτές σε όλο τον κόσμο με ένα από τα πιο δυνατά χαρτοφυλάκια κορυφαίων προϊόντων εμπιστοσύνης και ποιότητας, μεταξύ των οποίων: Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Fairy®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Oral-B®, Pampers® και Pantene®. Η P&G επιχειρεί σε περίπου 70 χώρες παγκοσμίως. Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.pg.com για τα τελευταία νέα και περισσότερες πληροφορίες για την P&G και τα προϊόντα της

 
4 Ιανουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα Braille

braille_1145180_470x246

Η Παγκόσμια Ημέρα Braille γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Ιανουαρίου προς τιμήν του Λουδοβίκου Μπράιγ, του εφευρέτη της γραφής Braille.

Ο Λουδοβίκος Μπράιγ, γεννήθηκε στις 4 Ιανουαρίου, 1809. Από ένα ατύχημα, τυφλώθηκε μικρός και στα δυο μάτια, ωστόσο κατάφερε να επιβληθεί στην αναπηρία του. Διέπρεψε στον τομέα της εκπαίδευσης και έλαβε υποτροφία στο Γαλλικό Βασιλικό Ινστιτούτο για Τυφλούς Νέους, όπου και ανέπτυξε ένα σύστημα κώδικα αφής που θα επέτρεπε στους τυφλούς να διαβάζουν και να γράφουν. Ο Μπράιγ παρουσίασε τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς του στους συνομηλίκους του, για πρώτη φορά το 1824, όταν ήταν μόλις 15 χρονών.

Κώδικας Braille:
Το 1829 ο Λουδοβίκος Μπράιγ εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο σχετικά με το σύστημα που είχε δημιουργήσει, με την ονομασία «Μέθοδος γραφής λέξεων, μουσικής και τραγουδιών με τελείες, για χρήση από τυφλούς και προσαρμοσμένη σε αυτούς.» Tο σύστημα μπράιγ λειτουργεί αντιπροσωπεύοντας γράμματα του αλφαβήτου (και αριθμών) σε μια σειρά από 6 τελείες ανά ζεύγη σε 3 σειρές. Η απλότητα της ιδέας, επέτρεψε στα βιβλία του να αρχίσουν να παράγονται σε μεγάλη κλίμακα και σε τέτοια μορφή, ώστε χιλιάδες τυφλοί να μπορούν να διαβάσουν τρέχοντας τα δάχτυλά τους πάνω από τις τελείες.

Για τους τυφλούς μαθητές, το Braille είναι το κλειδί για την παιδεία και τη μελλοντική τους απασχόληση. Διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων με προβλήματα όρασης, αφού τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση σε βιβλιογραφία, να μελετήσουν και να διαβάσουν για την ευχαρίστησή τους, όπως ακριβώς και οι βλέποντες.

Η Παγκόσμια Ημέρα Braille, είναι ιδιαίτερα σημαντική για το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, καθώς είναι ο μοναδικός φορέας στην Ελλάδα, ο οποίος εκδίδει εκπαιδευτικά βιβλία στη γραφή Braille για τυφλούς μαθητές και τα διανέμει δωρεάν σε όλη τη χώρα, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο, τη γνώση.

«Το Braille είναι γνώση και η γνώση είναι δύναμη.»
Louis Braille

 
Ένα μήνυμα στα παιδιά για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου

Περισσότερα από 900.000 παιδιά απ' όλο τον κόσμο έχουν συμμετάσχει στην πραγματοποίηση αυτού του τραγουδιού, υψώνοντας τις φωνές τους κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας. Στέλνουν ένα μήνυμα στα παιδιά σε όλο τον κόσμο που παλεύουν με γενναιότητα για την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου ότι δεν είναι μόνα, ότι ο κόσμος στέκεται μαζί τους ώστε ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας να γίνει προτεραιότητα της παγκόσμιας υγειονομικής περίθαλψης!

Κρατάμε το τραγούδι ζωντανό μοιράζοντας το βίντεο ώστε να ακουστεί σε όλο τον πλανήτη!

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο καρκίνος θεωρείται η κύρια αιτία θνησιμότητας σε παιδιά ηλικίας 1-14 μετά τα ατυχήματα.

 
Δωρεάν δράσεις για γονείς στα «Ανοιχτά Σχολεία» του δήμου Αθηναίων

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία είναι μία πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων, το οποίο υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 25 σχολικά κτίρια παραμένουν ανοιχτά από το χτύπημα του τελευταίου κουδουνιού έως τις 9.30μμ και τα Σαββατοκύριακα από τις 10πμ έως τις 8μμ και φιλοξενούν δωρεάν δράσεις πολιτισμού, ψυχαγωγίας, τεχνολογίας, εκπαίδευσης και άθλησης για όλους τους κατοίκους των γειτονιών της Αθήνας, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία μετράει πάνω από 4.500 συμμετέχοντες, αριθμός που αυξάνεται καθημερινά χάρη στην πρωτοτυπία του προγράμματος να προσφέρει ένα συνεχώς εμπλουτιζόμενο πρόγραμμα δράσεων το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις δεξιότητες των κατοίκων σε επίπεδο γειτονιάς. Οι δράσεις είναι ανοιχτές σε όλους, από 0 έως 99+ ετών.

Δράσεις για γονείς

Η εκπαίδευση των γονέων δεν σταματά ποτέ. Μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων υπόσχεται να ενισχύσει την γονεϊκή ιδιότητά με διάφορες ομιλίες, ψυχαγωγικά προγράμματα και σεμινάρια τα οποία πραγματοποιούνται από καταξιωμένους φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, στα 25 Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος γονέας να παρακολουθήσει ομιλίες και σεμινάρια που αφορούν στη σχέση μας με τα παιδιά και την επικοινωνία μέσα στην οικογένεια, να συμμετέχει σε δράσεις εκμάθησης χορού, να ανακαλύψει τρόπους δημιουργικής απασχόλησης με τα παιδιά του, να γνωρίσει άτομα της ηλικίας του από τη γειτονιά του, να εξασκηθεί σε νέες δεξιότητες και να ενισχύσει την προσωπική, επαγγελματική του πορεία μέσω στοχευμένων σεμιναρίων και εργαστηρίων.

Επιπλέον, το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία συνεργάζεται με φορείς που φροντίζουν για την καθημερινότητα των ευάλωτων οικογενειών προφέροντας μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και άλλα υποστηρικτικά προγράμματα.

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ-ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

 

Ανοιχτά Σχολεία
Μία πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων

Οδός Λιοσίων 22, Αθήνα, 5ος όροφος
Τηλ: 210 5277089, 210 5277570
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
Ομάδα γονέων δίμηνης διάρκειας στη Νέα Σμύρνη

Θέμα: Εφηβεία, πως στέκομαι ως γονιός.

Η ομάδα έχει διάρκεια 2 μήνες, μία φορά την εβδομάδα από δύο ώρες. Για την υλοποίηση της χρειάζονται 8 με 10 συμμετοχές.

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ.

Συντονίστριες: Ειρήνη Γκιουλάκου, Angela Piergallini

H Ειρήνη Γκιουλάκου είναι 49 χρονών, μητέρα δύο αγοριών 16 και 14 ετών, σύντροφος, φίλη, κόρη. Οι πρώτες της σπουδές ήταν στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και για πολλά χρόνια δούλεψε στον τομέα της Επικοινωνίας. Όταν ήταν 17 χρονών, στο μηχανογραφικό των Πανελληνίων, δεν υπήρχε η επιλογή Ψυχολογία.  Στα 40 της χρόνια, ερχόμενη σε επαφή με την Ψυχολογία ως θεραπευόμενη, αποφάσισε να σπουδάσει Counselling & Psychology στο Meditteranean College, και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το τετραετές πρόγραμμα ειδίκευσης στη ψυχοθεραπεία Gestalt. Στο τρίτο έτος της ειδίκευσης, έγινε εθελόντρια στα πλαίσια της Πρακτικής της, στη Συμβουλευτική Τηλεφωνική Γραμμή Μαζί για το Παιδί. Η εμπειρία της σε αυτή τη συνεργασία, το περιβάλλον, ο ίδιος ο οργανισμός, είχαν μόνο θετική διάσταση, και για αυτό συνέχισε να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της και μετά το τέλος της πρακτικής. Στα πλαίσια επίσης της πρακτικής της, συμμετείχε σε συντονισμό ομάδας εθελοντών στο Χριστοδούλειο Ορφανοτροφείο. Η ομάδα είχε στόχο να στηρίξει τους εθελοντές και να τους βοηθήσει να προσφέρουν τις βέλτιστες υπηρεσίες τους στα παιδιά και εφήβους του Ορφανοτροφείου.
Από το 2014, προσφέρει εθελοντικά στήριξη στην ευπαθή ομάδα των ανέργων, σε προσωπική συμβουλευτική μέσω φυσικής ή μέσω skype συνεδρίας. Έχει οργανώσει κλειστή ομάδα στήριξης γονέων με θέμα «Όρια και Ρόλοι στην Οικογένεια».

Η Angela Piergallini είναι ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6936.704226

 
Tα παιδιά συναντούν την τέχνη στα Athens Art Workshops

Έναρξη: Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 | 11:00 - 13:00
Athens Art Workshops | SG Art Gallery | St. George Lycabettus Hotel | Κλεομένους 2, Κολωνάκι

Τα Athens Art Workshops από τις 4 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο φέρνουν τα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών στο χώρο της γκαλερί με τα διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα και τα εικαστικά δημιουργικά εργαστήρια.

Τα διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν στόχο τη γνωριμία και την αλληλεπίδραση των παιδιών με το έργο σύγχρονων καλλιτεχνών. Πρόκειται για μια εικαστική διασκεδαστική εμπειρία με την μορφή της μουσειακής αγωγής η οποία περιλαμβάνει θεματικές ενότητες εμπνευσμένες από τα έργα που εκτίθενται στο χώρο της γκαλερί. Έτσι, τα παιδιά, μέσα από μια ευχάριστη βιωματική επικοινωνία με την τέχνη, με κυρίαρχο το παιχνίδι και την παρατήρηση, βάζουν γερά θεμέλια για τη συμπεριφορά και την αισθητική τους σαν ενήλικες. Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα Athens Art Workshops θα φιλοξενούν σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες οι οποίοι θα παρουσιάζουν στα παιδιά ένα ή περισσότερα έργα τους.

Στόχος των εικαστικών δημιουργικών εργαστηρίων είναι να καλλιεργήσουν την ανάπτυξη της εικα-στικής σκέψης και αντίληψης, καθώς και να αναδείξουν την ανάγκη της δημιουργικής απασχόλησης δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στα παιδιά να εργαστούν ομαδικά στο χώρο της γκαλερί. Τα παιδιά γνωρίζουν είδη γραμμών και μοτίβων, καθώς μαθαίνουν τα βασικά, τα παράγωγα και τα συμπληρωματικά χρώματα ερχόμενα σε επαφή με τα έργα μεγάλων ζωγράφων. Με αφορμή το έργο του καλλιτέχνη, συζητούν, αναλύουν, κάνουν ασκήσεις και ζωγραφίζουν ελεύθερα το δικό τους έργο. Τα υλικά που θα χρησιμοποιούνται είναι νερομπογιές, χρωματιστά μολύβια, χαρτόνια κλπ. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά φαντάζονται και δημιουργούν το δικό τους ζωγραφικό περιβάλλον απο-κτώντας μια πιο στενή σχέση με την τέχνη.

Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τα έργα τους στο χώρο της γκαλερί.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία, τα παιδιά καλλιεργούν τις δεξιότητες, τη φαντασία και τη δημιουργικό-τητά τους, που είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία της εξέλιξης της ανθρώπινης ζωής.

"Τα παιδιά όσο χρειάζονται αγάπη, τροφή, καθαρό αέρα και παιχνίδι χρειάζονται και τέχνη, ιστορίες, ποιήματα και μουσική. Αυτή η λαχτάρα για δημιουργία υπάρχει σε πολλά παιδιά, και συχνά δεν ικανοποιείται ποτέ, διότι δεν έχει αφυπνισθεί ποτέ."

Philip Pullman, Βρετανός συγγραφέας


Υλοποιούν / συντονίζουν οι:
Νίνα Παναγοπούλου (Ζωγράφος)
Μίνη Ράδου (Παιδαγωγός-Μουσειοπαιδαγωγός)

Τα εργαστήρια και τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και θα διαρκούν 2 ώρες. 11:00 - 13:00

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ (η τιμή δεν καλύπτει το κόστος των υλικών)

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Τρίτη έως Σάββατο 11:00 –14:00

Τηλ.: +30 210 7290875
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Facebook: https://www.facebook.com/Athens-Art-Workshops/
Athens Art Workshops
SG Art Gallery
, St. George Lycabettus Hotel
Κλεομένους 2, 10675 Κολωνάκι

 
«Καλλιέργησε με την Kellogg’s» - Σετ Κηπουρικής το τέλειο παιχνίδι για εσάς και τα παιδιά σας!

Δες να φυτρώνει η τροφή σου από απλούς σπόρους ακριβώς όπως φυτρώνουν τα δημητριακά μας!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιό είναι το «μυστικό» της αξεπέραστης γεύσης των δημητριακών Kellogg's;

Με το Σετ Κηπουρικής Kellogg's θα ανακαλύψετε με τον πιο δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο τη διαδρομή των απλών σπόρων από τους αγρούς... μέχρι το μπολ στο πρωινό σας τραπέζι!
Με την αγορά 3 ειδικών συσκευασιών δημητριακών Kellogg's μπορείτε να λάβετε δώρο το Σετ Κηπουρικής για παιδιά ή ενήλικες.

Τα δημητριακά Kellogg's ξεκινούν από έναν απλό σπόρο. Οι σπόροι, όπως είναι γνωστό, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας. Για το λόγο αυτό, η Kellogg συνεργάζεται στενά με αγρότες για να διασφαλίσει την άριστη ποιότητα πρώτης ύλης για την παραγωγή των δημητριακών Kellogg's. Για σχεδόν έναν αιώνα τώρα, η μέθοδός μας δεν έχει αλλάξει. Καλλιεργούμε σπόρους, αλέθουμε τους καρπούς όπως το σιτάρι, ρύζι, κριθάρι, τη βρώμη σε μικρότερα κομμάτια, τους ψήνουμε προσεκτικά, προσθέτουμε βιταμίνες, μέταλλα και... έτοιμες οι τραγανές νιφάδες! Τελικό στάδιο, η άριστη συσκευασία τους. Με αυτά τα απλά αλλά τόσο σημαντικά βήματα τα δημητριακά Kellogg's που όλοι γνωρίζουμε, εμπιστευόμαστε και αγαπάμε φτάνουν στο τραπέζι του πρωινού μας.

Σήμερα, τα δημητριακά αποτελούν ένα από τα βασικά στοιχεία για μια υγιεινή διατροφή. Έτσι, η Kellogg, μας προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία νόστιμων και θρεπτικών δημητριακών, με τέσσερα απαραίτητα συστατικά (πρωτεΐνες, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνη D), σχεδιασμένη για όλη την οικογένεια. Με ένα θρεπτικό και ισορροπημένο πρωινό γεύμα, αποκτούμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε για ν' αρχίσουμε δυναμικά την ημέρα μας, να ενεργοποιήσουμε το μεταβολισμό μας και να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με χαμόγελο!

Στην Kellogg γνωρίζουμε την ευαισθησία των γονέων για τη σωστή διατροφή των παιδιών τους, για αυτό πιστεύουμε ότι η γνώση για την προέλευση των δημητριακών μας και τη θρεπτική τους αξία είναι πολύ σημαντική, σημειώνει η κα Ελένη Σιμοπούλου, Cereal Portfolio Brand Lead – Middle East, Mediterranean, North Africa & Central Eastern Europe της Kellogg's. Δίνουμε λοιπόν τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να βιώσουν την προέλευση των δημητριακών συμμετέχοντας στην Προωθητική Ενέργεια «Καλλιέργησε με την Kellogg's».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε τον παρακάτω διαδικτυακό τόπο της Kellogg's: https://grow.kelloggs.com/el-gr

 
Bazaar for good cause "HAND MADE GREEK SUMMER"

Ημερομηνία: 10 Ιουνίου,
Ώρα: 11.00 - 21.00
Τοποθεσία: Albion (Ομήρου 6,Ψυχικο)
Η Κατερίνα Λάσπα και φίλοι σε καλούν στο Φιλανθρωπικό Bazaar - open party αγάπης,
για την ενίσχυση του έργου της οργάνωσης:

bazzar_cover

www.paidi-kosmos.gr

Πάρε την παρέα σου και έλα να νοιώσουμε τη χαρά της προσφοράς, κάνοντας
πρωτότυπες αγορές.
Σε περιμένει, μεγάλη ποικιλία απο handmade ξεχωριστές δημιουργίες Ελλήνων
σχεδιαστών σε μεγάλη ποικιλία και προνομιακές τιμές.

bazzar_logos

Αν θέλεις φέρε ρουχισμό, παιχνίδια που δε χρειάζεσαι ακόμη και προϊόντα διατροφής
αντοχής, παιδικές τροφές κλπ.
@: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. – T: 210 6834160–
Κολοκοτρώνη & Ανδρέα Γκίνη 9, Χαλάνδρι ΤΚ: 15232
Τα έσοδα και οι προσφορές μας, θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών
οικογενειών που δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στα απαραίτητα. Οι "μικροί πρίγκηπες και πριγκίπισσες" και αυτών των οικογενειών, είναι παιδιά που έχουν ανάγκη, λίγο από τον χρόνο μας και την "αγκαλιά"μας...

Ευχαριστούμε θερμά το ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ για την υποστήριξή του

bazzar_iatriko

Χορηγοί επικοινωνίας :

bazzar_sponsors

Επικοινωνία :
+30 690 684 9174
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 
Φροντισμένοι ενήλικες, φροντισμένα παιδιά

fylladio

Δύο αυτοτελή εργαστήρια για γονείς και ενήλικες που φροντίζουν και εκπαιδεύουν παιδιά.

Εργαστήρι 1: Η δυναμική της οικογένειας

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, 11:00 – 15:00 (μεσολαβεί διάλειμμα)

Θα διεργαστούμε το πώς μπορώ να υπάρχω χωρίς να καταλαμβάνω το χώρο του άλλου, με ποιο τρόπο επικοινωνώ και σχετίζομαι μ' αυτούς που ζω μαζί, πώς λέω με πράξεις: «Μου είσαι σημαντικός/- η», χωρίς να θυσιάζομαι, πώς ενώ θέλω να φροντίσω τελικά ελέγχω και πώς ενώ φοβάμαι σε τρομάζω;

Εργαστήρι 2: Όρια, ρόλοι και κανόνες: τι εξυπηρετούν και πώς τίθενται;

Κυριακή 6 Απριλίου 2014, 11:00 – 15:00 (μεσολαβεί διάλειμμα)

Θα διεργαστούμε το πώς ως ενήλικας μπορώ να είμαι πρότυπο για τα παιδιά χωρίς να διδάσκω, πώς μπορώ να ενισχύσω το θετικό κλίμα στην επικοινωνία, τι γίνεται όταν τα παιδιά, μας βάζουν διαιτητές στους καβγάδες τους και τι συμβαίνει όταν το παιδί προκαλεί τους μεγάλους;

Τα εργαστήρια αφορούν σε δύο ξεχωριστές, αλλά αλληλένδετες ομαδικές συναντήσεις, δηλαδή η συμμετοχή στη μία δεν προϋποθέτει τη συμμετοχή στην άλλη, ολοκληρώνει ωστόσο τη βιωματική διεργασία.

Χώρος διεξαγωγής

Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης & Ψυχοθεραπείας
Λεωφ. Ειρήνης 20, Ηλιούπολη Αττικής, 2ος όροφος.
Αξία συμμετοχής για το κάθε εργαστήριο: 25 ευρώ.
Αριθμός συμμετεχόντων για κάθε Κυριακή: 6-12 άτομα.

Εισηγήτριες

  • Ντάκου Ειρήνη – Ψυχολόγος, MSc στην Ψυχολογία, Εκπαίδευση στην Οικογενειακή Θεραπεία & τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό
  • Τζίκου Ελένη – Ψυχολόγος, Ειδίκευση στις Χοροθεραπευτικές Παρεμβάσεις, Εκπαίδευση στην Οικογενειακή Θεραπεία

Δηλώσεις συμμετοχής (έως και 2 ημέρες πριν από κάθε εργαστήριο) / Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6932 768 768, 6979 52 88 34 και 210 33 88 556

 
Θέατρο σκιών "Σκιές και Γέλια"

Σκιές και Γέλια

Είχα εξαντλήσει την φαντασία μου προσπαθώντας να σκεφτώ ποιο θα ήταν το δώρο για το βαφτιστήρι μου για τα γενέθλιά του. Του είχα πάρει ήδη αρκετά ρούχα, παιχνίδια κλπ. Ήθελα κάτι πρωτότυπο που θα το θυμόταν για καιρό. Ο από μηχανής θεός ήταν ένας ρακένδυτος, ξυπόλυτος και φαλακρός καμπούρης που όμως αυτό που έχανε σε ομορφιά το κέρδιζε σε εξυπνάδα και χιούμορ. Το όνομά του Καραγκιόζης. Ο αγαπημένος και 100% ελληνικής παραγωγής ήρωας για πολλές γενιές παιδιών αλλά και μεγάλων.

Κάποιος φίλος μου σύστησε την ομάδα θεάτρου σκιών "Σκιές και Γέλια". Μπήκα στο site τους και είδα πως, ανάμεσα σε διάφορες παραστάσεις ανά την Ελλάδα, αναλάμβαναν και παιδικά πάρτυ. Μιλήσαμε αμέσως και μετά από λίγες ημέρες, η σκηνή είχε στηθεί στο σαλόνι των κουμπάρων μου. Δεκάδες πιτσιρίκια, που κάτω από άλλες συνθήκες θα κατανάλωναν μια σοβαρή ποσότητα γλυκών και αναψυκτικών με αποτέλεσμα να τρέχουν σαν δαιμονισμένα γύρω-γύρω φωνάζοντας, πήραν την θέση τους μπροστά στο "λευκό σεντονάκι" και η παράσταση "Το μαγικό δεντρί" άρχισε! Ο Καραγκιόζης, το Κολλητήρι, ο Χατζιαβάτης, ο Μορφονιός, ο μπαρμπα-Γιώργος και όλοι οι άλλοι ήρωες παρέλασαν από μπροστά μας. Η σκηνή ήταν άψογη και η τεχνική απίθανη.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Μιχάλης Θεοδωρόπουλος, ο βασικός καραγκιοζοπαίχτης, κράτησε καθηλωμένους μικρούς και μεγάλους για τουλάχιστον μια ώρα! Και όταν η παράσταση τελείωσε, μας έκανε μια παρουσίαση του θεάτρου σκιών... μας είπε πώς φτιαχνόντουσαν οι φιγούρες τα παλιά τα χρόνια και πώς φτιάχνονται σήμερα, πώς γίνεται να κάνει ο ίδιος καραγκιοζοπαίχτης τόσες διαφορετικές φωνές, μας άφησε να δοκιμάσουμε να παίξουμε με τις φιγούρες και να τις κινήσουμε.

Αν, λοιπόν, θέλετε κάτι ξεχωριστό για το παιδικό πάρτυ, σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα την ομάδα "Σκιές και γέλια"!

Αργοστολίου 28, Μοσχάτο, 183 - 45
Τηλέφωνο: (210) 94.24.244
Κινητό: 6980.33.11.11
Website: http://www.karagkiozis.net/

 
Ο μαγικός κόσμος της Walt Disney από τον ΟΤΕ TV

«Τώρα υπάρχει ένα κανάλι Disney για κάθε ηλικία μόνο στον OTE TV.
Γιατί ο OTE TV φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όλα τα κανάλια της Disney.»

«Έχει "χαλάσει" η παιδική τηλεόραση! Εμείς στην ηλικία τους βλέπαμε καλύτερα παιδικά προγράμματα! Θυμάσαι το ...;» και σίγουρα η συνέχεια είχε κάποιον από τους τίτλους της Disney! Γιατί κάποτε η παιδική διασκέδαση δε σχετιζόταν με βία και ασχήμια αλλά πολύ χρώμα, παιχνίδια, όμορφες εικόνες, γλυκές ιστορίες και χαρά! Και το κορυφαίο στούντιο της Walt Disney όλα αυτά μπορούσε και μπορεί να εγγυηθεί και να τα προσφέρει και, μάλιστα, με το παραπάνω!

Zou_Bedroom_Night

Με χαρά μαθαίνουμε πως μπορούμε να απολαύσουμε ολοκληρωμένη ψυχαγωγία, αυτής της ποιότητας, και... σήμερα! Στην Ελλάδα μόνο ο ΟΤΕ ΤV μεταδίδει όλα τα κανάλια της Disney, Disney Channel, Disney ΧD και Disney Junior. Τα κανάλια είναι διαθέσιμα σε όλα τα οικιακά πακέτα ΟΤΕ TV (Full, Sports, Cinema & Family pack). Κι έτσι, έχουμε:

  • Disney Junior για παιδιά προσχολικής ηλικίας, 2 έως 7 ετών, με πλούσιο 24ωρο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει ταινίες, σειρές και ψυχαγωγικές εκπομπές, όπως «Η Λέσχη του Μίκυ», «Η Μικρή Γιατρός», «Σοφία η Πριγκίπισσα», «Ο Τζέικ και οι Πειρατές της Χώρας του Ποτέ» κ.ά.
  • Disney XD με άφθονη δράση, για αγόρια που αγαπάνε την περιπέτεια, ηλικίας 6 έως 11 ετών, με δημοφιλείς σειρές και όχι μόνο, όπως το «Φινέας και Φέρμπ», «Κρας & Μπέρνστιν» και τα βασισμένα σε γνωστές σειρές κόμικς της Marvel, «Ο Απόλυτος Σπάιντερμαν» και «Avengers Assemble».
  • Disney Channel για παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών, με μαγικό θέαμα από τον κόσμο της Disney για να διασκεδάζει όλη η οικογένεια, με δημοφιλείς σειρές και ταινίες όπως «Βιολέττα», «Όστιν και Άλι», «Καλή τύχη Τσάρλι» και «Τζέσι».

«Στοχεύοντας στην πλήρη κάλυψη των αναγκών σε ψυχαγωγία στο σπίτι, συνεχίζουμε να εμπλουτίζουμε το πρόγραμμά μας για τους μικρούς τηλεθεατές και τις οικογένειές τους, σε συνεργασία με κορυφαία στούντιο, όπως η Disney και πλέον είμαστε οι μόνοι που παρέχουμε όλα τα κανάλια της Disney στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Αλέξανδρος Χριστογιάννης, Υποδιευθυντής Κινηματογραφικών & Θεματικών Καναλιών του ΟΤΕ TV.

Από πλευράς του, ο Γενικός Διευθυντής της Walt Disney στην Ελλάδα, κ. Μιχάλης Μικρόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Το λανσάρισμα του Disney Junior επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας απέναντι στην ελληνική αγορά. Επίσης σημαίνει ότι οι ελληνικές οικογένειες μπορούν να απολαμβάνουν ακόμη περισσότερους αγαπημένους χαρακτήρες, μουσική και παιχνίδι, ιδανική συνταγή για την τηλεοπτική ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων. Με το Disney Junior ολοκληρώνεται ο συνδυασμός των καναλιών και η μοναδική παράδοση ιστοριών της Disney».

Eμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε από καρδιάς «Καλή πρεμιέρα!» στον ΟΤΕ TV και το κανάλι Disney Junior και στα παιδιά «Υπέροχα ταξίδια στον Κόσμο της Φαντασίας!»

Disney-Junior_logo OTE_TV
 
Προσφορές για συνεδριακά πακέτα από το Poseidon Resort
Μία μόλις ώρα από την Αθήνα, υπάρχει ένα μαγευτικό σημείο με υπέροχη ενέργεια και ειδυλλιακή θέα. Είναι το σημείο όπου το μπλε του Κορινθιακού γίνεται ένα με την Πελοποννησιακή γη. Ένα σημεία όπου η πολυτέλεια και η γαλήνη συναντηθούν τη φιλοξενία και την θετική αύρα των ανθρώπων του Poseidon Resort.
Αν είστε έτοιμοι να ζήσετε τις διακοπές των ονείρων σας, τότε καλωσορίστε την ιδέα να βρεθείτε στο Poseidon Resort, για ένα ρομαντικό διήμερο που θα αναθερμάνει τη σχέση με το σύντροφό σας, για ξέγνοιαστες διακοπές με ολόκληρη την οικογένεια ή ακόμα και για ένα επαγγελματικό συνέδριο.

Hotel Poseidon Resort η απόλυτη πρόταση για ξέγνοιαστες διακοπές!

Ενημερωθείτε για τις προσφορές!

Δείτε το ξενοδοχείο!

thumb_poseidon_congress

 001namesstroke

003Anaptixistroke

002Astrologystroke

004Ipsosstroke

Λέξεις κλειδιά

Η ομάδα μας

Πατήστε εδώ για να γνωρίσετε τη συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του LoveBaby.gr

Δημοσκόπηση

Ποια είναι η γνώμη σας για την αποθήκευση βλαστοκυττάρων;